Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
FORSKA LIGA: SOŠK potopio Levandu i potvrdio naslov prvaka!

FORSKA LIGA: SOŠK potopio Levandu i potvrdio naslov prvaka!

Za Mladost je zaigrao i načelnik Općine Sućuraj Ivan Slavić

SOŠK je petardom pokosio Levandu u prvom poluvremenu i potvrdio obranu naslova prvaka otoka Hvara. Tako bi u jednoj rečenici glasio izvještaj 16. kola Forske nogometne lige jer osim imena prvaka malo toga ostalog se pamti.

No, otočani, zaljubljenici u nogomet, znaju da čak i nije sve u 'biti prvak', već da je i previše toga u samoj opstojnosti otočke lige i održavanju klubova na životu. Kako je to, najbolje znaju svi klubovi s otoka, bez obzira radilo li se o Mladosti, Slogi, Vatri, Levandi, Jadranu, Jelsi, Vrisniku, Varbanju ili SOŠK-u. Održati klub aktivnim i interesantnim svim mlađim naraštajima koji vole nogomet u situacijama kada se sponzori ne natječu tko će dati više za razvoj nogometa, kada jedinice lokalne samouprave nemaju miljunske iznose predviđene za nogomet već daju koliko mogu (i koliko sami klubovi zasluže svojim idejama, radom…).

Ima uvijek ono nešto što se zove ljubav, ovaj put ljubav prema sportu, prema nogometu, što održava nogomet na otoku i zbog čega svi djelatnici i sudionici Forske nogometne lige zaslužuju samo riječi pohvale.


SOŠK je, kako smo napisali na početku, pobjedom na gostovanju u Starom Gradu protiv Levande rezultatom 1-6 dva kola prije kraja obranio naslov prvaka, furiozno su SOŠK-ovci na krilima najboljeg strijelca lige Ivice Plenkovića (21 postignuti gol u dosad odigranih 16 kola) i Jerka Veže odigrali prvo poluvrijeme kojeg su okončali rezultatom 0-5. U drugom poluvremenu SOŠK kao da je smanjio gas te zaključujemo izvještaj s ove utakmice konstatacijom iz Velog Mista Miljenka Smoje kako je SOŠK dobio prvo poluvrijeme, a drugo je okončano neodlučeno 1-1. U drugom poluvremenu strijelac za Levandu bio je Robert Batoš u 77. minuti utakmice. Prvo ime utakmice svakako je Plenković, postigavši 4 gola, odmah do njega istaknuo se i Jerko Veža s dva postignuta gola, a vaš izvjestitelj ističe Božidara Makjanića (rođen 2001.), najmlađeg vratara Forske lige koji je s nekoliko intervencija pokazao izuzetan talent koji dolazi do izražaja prvenstveno zahvaljujući dosadašnjem radu i treniranju. Levandi predstoji da u zadnja dva kola pokuša spasiti sezonu, a i njima, kao i svim drugim klubovima, još ostaje Kup otoka Hvara, koji će se, uzgred budi napisano - okončati u već debelo zahuktaloj turističkoj sezoni na otoku, što vjerujemo nije nikome u interesu.

Inače, uvjeti odigravanja utakmica lige u posljednjim kolima lige nije da su za pohvalu jer termini odigravanja utakmica s počecima u 14 ili 14.30 sati po suncu i sparini samo odvlače gledatelje, a kako je igračima igrati utakmice po takvim (ne)uvjetima najbolje znaju oni sami. Vjerojatni uzrok takvim terminima je činjenica da je posljednji trajekt s otoka u 17.30 sati.

Drugi veliki rezultat ostvario je Varbonj na svom igralištu pobjedom protiv Jelse rezultatom 2-1 (Ivo I.Pavičić 39', Matijević 67' - Cvrković 56' ), i tom pobjedom uništio i ono malo nade koja je tinjala Jelšanima koji su se nadali kiksu SOŠK-a.

Varbanju s osvojenih 28 i Jelsi s osvojenih 30 bodova predstoji u završnici prvenstva borba za drugo mjesto.

Sloga je napokon naplatila sav trud i ispratila goste iz Sućurja s pet golova u mreži vratara Mladosti Trive, strijelci za Slogu bili su: Sansević 22', Sanseović 36', Ljuba 41', 44', te s 11 metara Dužević 44'. Za Mladost je, naravno ne ulazeći u razloge samo konstatirajući kao kuriozitet - zaigrao i načelnik Općine Sućuraj Ivan Slavić, dugogodišnji uspješni vratar Mladosti i još uvijek jedan od mnogih, koji NK Mladost održavaju na okupu.

Jadran i Vrisnik još u subotu odigrali su miroljubivih 1-1 golovima Jurice Tomića u 69', i Grgičevića u 82'. minuti. Jadran je na kraju napustio donji dom tablice i u sljedeća dva kola protiv Jelse i Mladosti tražit će potvrdu očuvanja četvrtog mjesta.

Veliku pobjedu na igralištu Pelinje u Jelsi ostvarili su i nogometaši Hvara, čime su dodali još tri boda u akciji očuvanja prvoligaškog statusa, što im očito neće biti problem nastave li s ovakvim rezultatima. 

Minimalnih 1-0 sretnim/spretnim golom kapetana Radovanovića bilo je dovoljno za pobjedu protiv GOŠK-a iz Kaštel Gomilice.

U Starom Gradu u nedjelju završen je i tradicionalni malonogometni turnir kojeg su sasvim zasluženo osvojili igraći Ploče 85 pobijedivši u finalu Volat 2-1, dok je u utakmici za treće mjesto Lampedusa pobijedila Konobu Humac sa 3-1. Najbolji strijelac turnira je Antonio Planjar iz Lampeduse s postignutih 5 golova. U finalnoj utakmici strijelci za pobjedničku momčad bili su braća Vilim i Tedi Posinković, dok je za Volat gol postigao Petrić.

Izvještaj s nogometnih terena na otoku nećemo završiti nogometnim temama, već s još jednim sjajnim rezultatom starogradskog atletičara Janeza Maroevića koji u niski svojih rezultata na maratonima i polumaratonima bilježi i subotnje osvajanje prvog mjesta na dubrovačkom polumaratonu u dužini od 21.1 km. Maroević je u cilj na Stradunu ušao daleko ispred konkurencije čime je još jednom potvrđen rezultat upornog rada ovog  samozatajnog maratonca iz Starog Grada.

Forska liga, 16.kolo rezultati:

Jadran – Vrisnik 1-1

Varbonj – Jelsa 2-1

Sloga – Mladost 5-0

Levanda – SOŠK 1-6

Tablica:

1.SOŠK…….38

2.JELSA……30

3.VARBONJ…28

4.JADRAN…..21

5.MLADOST…20

6.VRISNIK……16

7.SLOGA…….11

8.LEVANDA….8

9.VATRA………7

17.kolo:

Mladost – Levanda

Vrisnik – Sloga

Jadran – Jelsa

Vatra - Varbonj

Vaša reakcija na temu