Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
FORSKA LIGA: SOŠK potvrdio naslov, za Jadran zaigrao i predsjednik kluba

FORSKA LIGA: SOŠK potvrdio naslov, za Jadran zaigrao i predsjednik kluba

Hvar očekuje završnicu sezone u kojoj se bore za odlazak u 1. ŽNL

Momčad SOŠK-a potvrdila je ovu subotu naslov otočkog prvaka pobjedom u Jelsi protiv Jelse, nanijevši Jelšanima visok poraz - 4:0. SOŠK je ovom pobjedom i teoretski potvrdio naslov, tijekom cijelog prvenstva je držao prvo mjesto i tri kola prije kraja fešta na središnjem dijelu otoka u mjestu Svirče - može započeti.

Varbonj je u Starom Gradu porazio Slogu rezultatom 1:3. Varbonj se ovom pobjedom pridružio velikom broju klubova koji pretendiraju osvajanju, ipak prestižnog drugog mjesta. Nogometaši Vrisnika u Hvaru su pobijedili Levandu s 0:3 (strijelci za Vrisnik Ivo Grgicevic, Ante Dragošević, Zvonimir Zebić), te se tako pridružili Varbanju na diobi trećeg i četvrtog mjesta s osvojenih 21 bodom. Prvak SOŠK osvojio je 33 boda, dok je drugoplasirana momčad Mladosti iz Sućurja jučer na svom terenu pobijedila desetkovani Jadran rezultatom 3:2. Strijelci za Mladost su bili Marin Ligutić, Filip Biočić i Ivica Petričević, dok su za Jadran strijelci bili Jurica Tomić i Sandro Petrić.

Zanimljiva utakmica odigrala se u Sućurju, prije svega zbog velikog izostanka Jadranovih igrača s te utakmice, a kuriozitet je da je zbog manjkavog igračkog kadra, nakon više godina u dresu Jadrana nastupio aktualni predsjednik kluba Ivan Kovačević.

Jadranova djeca ipak nisu izdržala nakon početnog vodstva, uz po jedan dosuđeni jedanaesterac na svakoj strani, konačnih 3:2 ostavilo je Mladost na drugom mjestu. Nakon utakmice jadranaši su se dosta žalili na sudačku trojku, pogotovo na glavnog suca, ne toliko zbog poraza koliko zbog neznanja glavnog suca, lošeg sudjelovanja u utakmici i sankcioniranju, odnosno nesankcioniranju igrača zbog njihovih ponašanja, te zbog loših procjena situacija koje su mogle utjecati na rezultat na jednoj i drugoj strani. Ipak, nakon utakmice u samom mjestu Sućurju igrači i jedne i druge momčadi u dobrom su raspoloženju zaključili nedjeljno nogometno poslijepodne.

U posljednja tri kola forske nogometne lige, nakon neizvjesnosti oko novog prvaka, sve oči nogometne javnosti na otoku uperene su prema klubovima koji se bore za osvajanje drugog mjesta, Mladost, Varbonj, Jadran, Vrisnik, Jelsa i Levanda u sljedeća tri kola voditi će borbu za prestiž.

Uskoro se očekuje i početak utakmica Kupa otoka Hvara, koji je podjednaka šansa svim klubovima za osvajanje trofeja.

Proteklu sedmicu delegacija NS ŽSD obišla je sve nogometne terene na otoku (Hvar, Stari Grad, Vrbanj, Jelsa i Sućuraj) obavljajući redovne kontrole terena na kojima se igraju utakmice pod okriljem NS ŽSD, te se uskoro očekuju i dobivanja licenci terenima na škoju za ovaj rang natjecanja.

NK Hvar ovaj vikend bio je slobodan, a sljedeći vikend Hvarani kreću u potvrdu naslova prvaka Druge županijske lige i plasman u Prvu županijsku ligu. Derbi susret protiv Trogirana u Hvaru biti će ispit i jednoj i drugoj momčadi koliko su spremni u borbi za osvajanje prvog mjesta.

Vaša reakcija na temu