Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
FORSKA LIGA: Varbonj pobijedio, igrači sa strane doprinose boljoj angažiranosti otočana

FORSKA LIGA: Varbonj pobijedio, igrači sa strane doprinose boljoj angažiranosti otočana

SOŠK nije sebi dopustio još jedan kiks

Odigrano je 10.kolo 3. Županijske lige na otoku. Prvak SOŠK nakon prošlonedjeljnog poraza od Varbanja nije dopustio sebi još jedan kiks i u Starom Gradu je protiv Jadrana upisao pobjedu rezultatom 2-4, golovima Carića, Jurića, Dobrošića i Veže, dok su strijelci za Jadran bili Lušić i Buratović. Tim rezultatom SOŠK je i nadalje vodeća momčad lige s tri boda prednosti u odnosu na prvog pratitelja, Jelsu - koja je u ovom kolu bila slobodna.

Varbonj je u derbiju kola pobijedio Mladost 1-0, a jedini gol postigao je Darko Matijević u 80. minuti susreta. Varbonj je ovom pobjedom zadržao korak s vodećim ekipama.

Levanda je nakon teškog poraza u Starom Gradu u prošlom kolu, popravila dojam i u gostima pobijedila Slogu rezultatom 0-4, golovima Ćurina, Batoša, Buzolića i Tudora. Vrisnik i Vatra odigrali su neizvjesnu utakmicu u Jelsi, u kojoj je Vatra povela preko Milatića, da bi Budimir i Gurdulić okrenuli rezultat i donijeli pobjedu Vrisniku.

U slijedećem, 12. kolu Forske lige sastaju se:

Sloga - Varbonj

Levanda - Vatra

Mladost - Vrisnik

SOŠK - Jelsa.

Susret prve i druge ekipe prvenstvene tablice derbi je koji će vjerojatno dodatno usmjeriti put prema naslovu prvaka otoka....

Rezultati 11.kolo:

N.K.VARBONJ - N.K.MLADOST    1:0

N.K.VATRA - N.K.VRISNIK    1:2

N.K. SLOGA - N.K.LEVANDA    1:4

N.K.JADRAN - N.K.SOŠK    2:4

TABLICA

1.SOŠK    10    8    1    1    22    25

2.JELSA    9    7    1    2    11    22

3.VARBONJ    10    6    1    3 10    19

4.MLADOST    10    5    2    3 5    17

5.VRISNIK    10    3    3    4 1    12

6.JADRAN    10    3    2    5 - 4    11

7.SLOGA    9    2    2    5 -8    8

8.LEVANDA    10    2    1    7 -20    7

9.VATRA    10    0    3    7 -17    3

Istodobno u Jelsi, u dvorani na Pelinju, u samu završnicu došao je popularni malonogometni turnir Jelsa 2018, u kojem su do finala, koji se igra slijedeći vikend - došle dvije ponajbolje malonogometne momčadi otoka posljednjih godina, MNK Guba i MNK Galapagosi. Do finala su ove dvije momčadi došle pobjedama protiv MNK Baraka / Guba - Baraka 5:4/ i MNK Fortuna / Galapagosi - Fortuna 5:1/.

U prvoj županijskoj ligi bilježimo osvajanje važnih bodova za opstanak u ligi nogometaša NK Hvar, prvo neriješenim rezultatom u Mravincima protiv Sloge 1-1 (strijelac Antonio Božiković - Kaki), te domaćom pobjedom protiv Jadrana iz  Kaštel Sućurca 1-0 pogotkom istog igraća.

Hvaru predstoji teško proljeće, no ukoliko žele sačuvati prvoligaški status, rezultati prethodna dva kola morat će Hvaru biti vodilja na koji način sačuvati prvoligaški status.

Sve je veći broj nogometaša koji nisu s otoka, a nastupaju za otočke ligaše, zajedno s domaćim, otočkim igračima - koliko su zalog doslovno  opstanka pojedinih klubova na otoku, toliko i podižu kvalitetu baluna.

Golmana Mladosti, Ivana Trivu s dugogodišnjim iskustvom nastupanja na otoku i Tea Karduma, ovosezonsko pojačanje Varbanja, navodimo kao primjere kvalitetnijeg baluna na otoku. Naravno da postoje i suprotna mišljenja u vezi angažiranja tzv. 'stranaca', vaš  dopisnik vjeruje da se njihovim angažiranjem uz goli opstanak klubova dolazi i do još veće i bolje angažiranosti svih otočana, igraća i djelatnika u klubovima kojima kvalitetna konkurencija može biti samo dodatni stimulans za biti još bolji. Uostalom, Forska nogometna liga, koliko je jedinstvena i posebna na cijelom Jadranu i sama po sebi na taj način dovoljna, toliko je i otvorena kao član Nogometnog saveza ŽSD za sve nogometaše izvan otoka.

Vaša reakcija na temu