Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
FORSKA LIGA: Igrači su se, bez obzira na poraz, družili uz balote i dobru spizu

FORSKA LIGA: Igrači su se, bez obzira na poraz, družili uz balote i dobru spizu

SOŠK je na dva koraka od obrane naslova

Život na škoju polako ulazi u sezonsku rutinu kada se svi otočani iz zimske idile mentalno prebacuju u 'litnji đir'. Jedna od stvari koje su još uvijek otočanima, ako ne na prvom mjestu, onda među najvažnjim stvarima, je svakako i nogomet, a tome svjedoči i veliki broj otočana i na derbiju i na svim ostalim utakmicama Hajduka, kao i posjećenost utakmicama otočke lige.

Nogomet na otoku Hvaru broji samo još tri kola do kraja prvenstva, a zahvaljujući porazu Varbanja, pogotovo neriješenom rezultatu Jelse, SOŠK je na dva koraka od obrane naslova. Varbonj je, za mnoge neočekivano, poražen u Starom Gradu od Jadrana, golovima Franetovića i D. Lušića, oba gola postignuta su u drugom poluvremenu. Gledatelji u Starom Gradu očekivali su više od Varbanja koji je ovim porazom izgubio i sve teoretske šanse u borbi za prvo mjesto. No, da je nogomet i više od igre svaki vikend pokazuju otočki nogometaši, a dokaz tomu je svakako i NK Varbonj kojemu ni poraz u Starom Gradu nije umanjio zadovoljstvo druženja nakon odigranih utakmica, pa bilježimo njihovo druženje uz balote i dobru spizu…

Najzvučnije ime Varbanja Teo Kardum sigurno u počecima svoje nogometne karijere nije ni zamišljao da će jednom na Hvaru pokazivati svoje nogometne vještine, a uz njih još i 'baciti na balote posli utakmice'.

Drugi rezultat koji je najviše išao na ruku aktualnom prvaku je neriješen ishod u Jelsi između Jelse i Mladosti, Jelsa je povela zgoditkom Gamulina u 56 minuti, dok je konačni rezultat postavio Batoš izjednačujućim zgoditkom u 63 minuti. Jelsa je ovim ishodom ostala na 5 bodova od vodećeg SOŠK-a tri kola prije kraja.  SOŠK je u pretposljednjem kolu slobodan, a ćekaju ga utakmice protiv Levande i Sloge, dok Jelsa još igra protiv Jadrana, Varbanja i Vatre.

SOŠK je golovima vodećeg strijelca prvenstva Plenkovića pobijedio Vrisnik 2-0 i tri kola pred kraj ovisi samo o sebi. SOŠK je vodeća momčad, a zanimljivo je i da je igrać SOŠK-a, Ivica Plenković na najboljem putu da također obrani naslov najboljeg strijelca. Plenković je na svom kontu upisao 17 postignutih golova, dok je prvi pratitelj Dorian Lušić iz Jadrana stigao do 11 ovosezonskih golova.

Vatra i Sloga odigrali su derbi začelja u Jelsi. Vatra je protiv neuvjerljive Sloge došla do prve prvenstvene pobjede u ovoj sezoni. I Vatri i Slogi predstoje utakmice u zadnjim kolima u kojima će se takmičiti za bijeg od posljednjeg mjesta. Nažalost imena strijelaca s ove utakmice nismo u mogućnosti napisati zbog neažuiriranja zapisnika s utakmice u sustavu Comet.

Županijski ligaš Hvar u Omišu nije nastavio sjajnim rezultatima iz prethodnih kola u borbi za opstanak u prvoj županijskoj ligi, Omiš je bio bolji od Hvara rezultatom 3-2. Nakon vodstva Omiša, golovima Planjara i Radovanovića Hvar smanjuje veliki zaostatak, no do kraja utakmice Omišani su zadržali vodstvo i pobijedili.

U Starom Gradu na malonogometnom turniru odigrane su posljednje utakmice po skupinama, dalje su se plasirali Lampedusa, Volat, Ploča 85 i Konoba Humac.

Rezultati Forske nogometne lige, 15.kolo:

Jadran – Varbonj 2-0

SOŠK – Vrisnik 2-0

Vatra – Sloga 2-0

Jelsa – Levanda 1-1

Raspored 16. Kola:

Varbonj –Jelsa

Jadran – Vrisnik

Sloga –Mladost

Levanda - SOŠK

Tablica nakon 15.kola:

1.SOŠK …..35

2.Jelsa……..30

3.Varbonj…25

4.Jadran….20

5.Mladost…20

6.Vrisnik…15

7.Levanda..9

8. Sloga…..8

9. Vatra…..7

Vaša reakcija na temu