Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
FORSKA LIGA: SOŠK slavi, Hvar tuguje!

FORSKA LIGA: SOŠK slavi, Hvar tuguje!

Marko Škarpa je prošle godine osvojio Kup s Jadranom, a sada se plasirao na završnicu natjecanja u pripremanju koktela, koja se održava na Kubi

SOŠK je golijadom protiv Sloge u posljednjem kolu otočke lige potvrdio naslov i obranu titule. Iako je na početku utakmice u Jelsi na Pelinju mirisalo na iznenađenje vodstvom Sloge za 0-1, SOŠK je tijekom utakmice potvrdio ovogodišnju formu i s konačnih 7-3 zaključio još jednu šampionsku sezonu.

Sloga je odolijevala i prijetila prvacima do rezultata 2-2, nakon kojeg SOŠK postiže još pet golova kojima pospješuje svoju gol razliku na konačnih +45 golova u sezoni.

Povjerenik Forske lige Gordan Dragičević, tajnik NS ŽSD Dino Knezović i Mario Jurić, član IO NSŽSD-e, dodijelili su prvacima pokal pobjednika i medalje, a SOŠK-ovci su sa svojim navijačima, sumještanima i gostima iz drugih otočkih klubova feštom u Svirčima do zore proslavljali osvajanje naslova prvaka otoka Hvara. Razloga za slavlje je bilo i u obitelji Plenković, kapetan SOŠK-a Ivica i protiv Sloge je potvrdio status najboljeg strijelca.

U prvoj utakmici posljednjeg kola Jadran je kao domaćin svladao Mladost rezultatom 3-1 (Tomić 10., Lušić 16., 63' - Vujatović 79.) i zauzeo konačno četvrto mjesto na tablici, preskočivši upravo Mladost za jedan bod.

Možda kao kuriozitet navodimo i Jadranove 'muke po vratarima' u drugom dijelu sezone - nominalno prvi vratar Jadrana Luka Buratović zbog obveza u odvjetničkom uredu bio je spriječen stati na vrata Jadrana, te su se kroz drugi dio sezone na vratima Jadrana mijenjali i predsjednik kluba Ivan Kovačević, profesionalni pripadnik Hrvatske vojske Mihael Brkan, donedavni igrač Aleksandar Andrić, a na samom okončanju sezone u posljednjoj utakmici vrata Jadrana čuvao je ne tako davno najbolji strijelac lige Mario Lušić koji se tek oporavio od teške ozlijede zadobivene još u prošloj sezoni. Debi golgetera Lušića na vratima Jadrana okončan je u 66. minuti susreta igranjem rukom izvan šesnaesterca i dobivenim crvenim kartonom, da bi na kraju Jadranovu vratarsku priču u sezoni zaključio Denijal Habibović. U vrijeme odigravanja utakmice između Jadrana i Mladosti, vratar Buratović branio je za odvjetničku reprezentaciju Hrvatske u susretu protiv izabrane vrste brazilskih odvjetnika u Španjolskoj na svjetskom prvenstvu odvjetnika.

Vatra nije uspjela u posljednjem kolu iznenaditi drugoplasiranu Jelsu, koja je na kraju slavila rezultatom 3-0, dok su u nedjelju u posljednjoj utakmici prvenstva Vrisnik i Varbonj odigrali miroljubivih 0-0.

Rezultati posljednjeg kola:

JADRAN - MLADOST 3-1

SOŠK- SLOGA 7-3

JELSA - VATRA 3-0

VRISNIK - VARBONJ 0-0

Konačna tablica forske nogometne lige za sezonu 2017/18:

1.    SOŠK …41

2.    JELSA…36

3.    VARBONJ…32

4.    JADRAN……24

5.    MLADOST...23

6.    VRISNIK…….17

7.    SLOGA………14

8.    LEVANDA….9

9.    VATRA………7

Uoči posljednjeg kola Prve županijske lige Hvar je na domaćem terenu u Jelsi dočekao Mosor, direktnog konkurenta za opstanak u prvoj ligi. 

Rezultati Hvara u posljednjih nekoliko kola davali su im za pravo da očekuju pobjedu u utakmici koja će se vjerojatno pokazati odlučujućom za opstanak. Nakon početnog vodstva golom Kovačevića, Hvarani kao da su podlegli pritisku, što su gosti iz Žrnovnice iskoristili prvo izjednačujućim golom s 11 metara (Mišerda 53'), a pred sam kraj i pogodkom Barbarića za konačnih 1-2. Utakmica je neslavno okončana po Hvar, osim što je porazom gurnut na začelje, pred sam kraj utakmice zbog verbalnog napada na suce utakmice udaljen je s klupe trener Hvara, da bi malo zatim i igrač Hvara Gilve Ive-Fotios dobio crveni karton zbog vrijeđanja glavnog i pomoćnog suca.

Uzbudljivu završnicu utakmice u Jelsi začinili su i navijači Hvara primoravši policiju da zaštiti službene osobe na utakmici. Teško je za vjerovati da će se Hvar u posljednjem kolu u Prološcu protiv Mladosti spasiti od ispadanja, no za isprati gorak okus poraza na Pelinju Hvarani će valjda pronaći snage vjerujući sebi i osluškujući ostale rezultate u posljednjem kolu.

Hvar je posljednji na tablici s osvojenih 25 bodova, iznad Hvara su Postira sa 27, te slijede OSK, Mosor i Jadran s osvojenih 28 bodova. OSK gostuje kod GOŠK-a, Postira dočekuju prvaka Uskoka dok Mosor dočekuje Slogu.

Da ne bi ovogodišnje izvještaje s otoka Hvara okončali lošim vijestima, zaključujemo sezonu jednom nenogometnom, dojučerašnji trener Jadrana iz Starog Grada Marko Škarpa svoj životni put pronašao je kao barmen i ide mu dosta dobro.


Kao što je bio uspješan nogometaš i trener, tako je nastavio i spravljajući koktele, - na nedavno održanom natjecanju Havana Club GP za Hrvatsku osvojio je prvo mjesto i plasirao se na završno natjecanje koje će biti održano na Kubi. Škarpin koktel 'Sweet Bay' osvojio je žiri u Zagrebu i nakon prošlogodišnjeg osvajanja Kupa s Jadranom, želimo Marku da nastavi pozitivnim rezultatima na Kubi predstavljajući Hrvatsku i Stari Grad.

Vaša reakcija na temu