Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
FOTOGALERIJA Edwin van der Sar u Splitu: Želio sam još jednom izaći na stadion na kojemu smo 1995. godine igrali četvrtfinale Lige prvaka!

FOTOGALERIJA Edwin van der Sar u Splitu: Želio sam još jednom izaći na stadion na kojemu smo 1995. godine igrali četvrtfinale Lige prvaka!

U Stobreču je danas održan revijalni turnir, na kojemu su igrali predstavnici klubova koji sudjeluju na ECA-i

U Stobreču je danas održan revijalni turnir, na kojemu su igrali predstavnici klubova koji sudjeluju na ECA-i, a glavna zvijezda je definitivno bio jedan od direktora u Ajaxu Edwin van der Sar, slavni vratar koji je dva puta osvojio Ligu prvaka, a četiri puta je proglašavan najboljim vratarom Europe.

- Drago mi je što sam došao u Split jer me lijepe uspomene vežu za 1995. godinu, odnosno nezaboravnu sezonu, kada sam s Ajaxom osvojio naslov prvaka Europe - kazao nam je slavni vratar, koji je prethodno svratio do Poljuda.

- Ostao mi je u sjećanju kao lijep stadion i poželio sam još jednom izaći na teren na kojemu smo te sezone igrali četvrtfinale Lige prvaka.

Podsjetimo, Ajax je nakon pobjede nad Hajdukom u polufinalu eliminirao Bayern, a u finalu je svladao AC Milan, te osvojio europski naslov.

U Stobreču je branio i legendarni Hajdukov vratar Stipe Pletikosa, a Nizozemca su srdačno dočekali i braća Jurica i Luka Vučko, a on se rado fotografirao s djecom iz Primorca.

Zanimljivo je i to da je utakmicu Hajduk - Ajax (0:0) te 1995. godine igrao današnji trener 'bijelih' Zoran Vulić, ali on nije mogao biti u Stobreču jer je u isto vrijeme imao svoj prvi trening s momčadi Hajduka. Zato je do Stobreča svratio predsjednik Jasmin Huljaj, a notirali smo da je tamo igrao nekadašnji sportski direktor Hajduka Jens Andersson, koji je na ECA-i kao predstavnik AIK-a.

Vaša reakcija na temu