Goran Sablić: Splitu od srca želim da izbori kvalifikacije, a sa Širokim ću sjesti za stol na kraju sezone

Goran Sablić: Splitu od srca želim da izbori kvalifikacije, a sa Širokim ću sjesti za stol na kraju sezone

S obzirom na situaciju u kojoj smo se našli, moramo biti presretni

Jedini hrvatski trener uz Branka Ivankovića (osvojio titulu u Iranu) koji će sezonu završiti s trofejom u rukama je Goran Sablić. Njegov Široki Brijeg je došao do Kupa BiH-a pobjedom protiv Sarajeva...

- Ovo mi je prvi seniorski trofej. S obzirom na situaciju u kojoj smo se našli, moramo biti presretni. Zasluženo smo osvojili Kup, preskočili smo sve najbolje prvoligaše u ovom trenutku - Slobodu, Željezničar, Sarajevo. Bili smo pod velikim imperativom, trofej smo osvojili nakon jedanaesteraca i sve ostalo smo sada stavili sa strane. Ostvarili smo cilj - izlazimo u Europu i to je najvažnije.

Ipak, situacija u klubu nije bila bajna, Široki je serijom lošijih rezultata kompromitirao svoje mjesto na ljestvici...

- Kada se sjetim dolaska i stanja u momčadi moram biti presretan. Put je bio trnovit. Prepoznala je to i fantastična publika. U prvenstvu nam nije išlo dobro i bili smo potpuno fokusirani na Kup - kazao je Sablić, pa nastavio:

- Sezona je bila turbulentna, a na kraju krajeva o tome svjedoči i činjenica što sam ja četvrti trener koji je sjeo na klupu. Nisu to problemi od jučer, problemi su se gomilali ovdje godinama, na koncu se promijenila i uprava. Osjetilo se to na rezultatima.

Sablić će o budućnosti na klupi Širokog Brijega razmišljati nakon završetka sezone...

- Plan je takav da odradimo još dva kola u prvenstvu i nakon toga sjedam s upravom i dogovaram se. Znamo s čime raspolažemo, analizirali smo momčad i znamo što želimo. Moramo se usuglasiti i krenuti u sezonu kako treba. Imamo fantastične uvjete. Stadion je prekrasan, teren idealan, imamo odličan kamp. Dakle, sve što nam treba je pri ruci. Ovo je prvi trofej nakon dosta vremena - komentirao je splitski strateg, pa dodao:

- Najvažnije je da smo se vratili na trofejni kolosijek, uspjeli izboriti europska natjecanja, što je bio i krajnji cilj. Mi smo najstarija momčad u prvenstvu, ima tu niz prekaljenih igrača, ali tu su i mladi koje dolaze. Imaju idealne uvjete, ligu koja je izjednačena i specifična na svoj način. Volim davati priliku mladima, oni sa sobom nose novu energiju i polet.

Komentirao je na koncu i stanje u 1. HNL...

- Rijeka je tijekom cijele momčadi bila najbolja momčad, imala je kontinuitet i vjerujem da će osvojiti naslov prvaka. Zasluženo. Ostali su boili nestabilni, prije svega Dinamo. Hajduk se bori za treće mjesto, ali izgleda sve bolje. Splitu će biti teško, nije u idealnoj poziciji. Međutim, činjenica je da momčad ima kvalitet za Prvu ligu. Od srca im želim da izbore kvalifikacije.

Vaša reakcija na temu
Pregledaj komentare