Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
TORCIDA IH VEŽE I SPAJA: Hajduk 24. ožujka u Poljskoj igra prijateljsku utakmicu protiv momčadi Gornik Zabrze koja slavi 70. rođendan!

TORCIDA IH VEŽE I SPAJA: Hajduk 24. ožujka u Poljskoj igra prijateljsku utakmicu protiv momčadi Gornik Zabrze koja slavi 70. rođendan!

U Poljskoj je 1999. osnovana Torcida Zabrze po uzoru na splitske navijače

Hajduk će 24. ožujka u 19.48 sati odigrati prijateljsku utakmicu protiv momčadi Gornik Zabrze, povodom 70. rođendana kluba iz Poljske!

Poveznica ova dva kluba su navijači, u Poljskoj je 1999. osnovana Torcida Zabrze po uzoru na splitske navijače, a često su pripadnici te skupine dolazili na utakmice na Poljud kako bi zajedno sa svojim splitskim prijateljima navijali za Hajduk. Pamti se da je prošle godine uoči utakmice Gornik Zabrze - Arka Gdynia s razglasa puštena pjesma 'Kada umren umotan u bilo', čime je odana počast tragično preminulom Ivanu Mati Blaževiću, a također i da su uoči gostujuće utakmice protiv Brondbyja Poljaci otjerali danske huligane koji su napali Hajdukove simpatizere.

Na Poljudu je Torcida čestitala 18. rođendan njihovoj navijačkoj skupini.


Gornik je čak 14 puta bio prvak Poljske, a šest puta je osvajao Kup. Godine 1970. igrao je finale Kupa pobjednika kupova protiv Manchester Cityja, klub ima bogatu tradiciju, a u tekućoj sezoni trenutno zauzima treće mjesto u prvenstvu.

Vaša reakcija na temu