Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Ivica Čavka GOTOVA PRIČA: Lovre Kalinić u Aston Villi, Hajduku 322.000 eura plus 2,5 posto od transfera

GOTOVA PRIČA: Lovre Kalinić u Aston Villi, Hajduku 322.000 eura plus 2,5 posto od transfera

Oduševljeni smo dolaskom golmana s takvim iskustvom i kvalitetom, rekao je Smith

Lovre Kalinić u Aston Villi! Gotovo, sada je i službeno, potvrdio je to i trener engleskog drugoligaša, Dean Smith.

- Oduševljeni smo dolaskom golmana s takvim iskustvom i kvalitetom. Lovre je izvanredan vratar i veselimo se njegovu dolasku u siječnju - rekao je Smith, a Kalinić je s klubom iz Birminghama potpisao ugovor do 2023. 

Aston Villa će ga platiti sedam i pol milijuna eura. Ne zvuči loše, zadovoljan je sigurno Gent koji ga je prije dvije godine platio tri milijuna eura. No, nešto će ušićariti i Hajduk, prema 'Fondu solidarnosti'. Prema njemu klubovi bi trebali dobiti 0.25 posto od ukupnog transfera za svaku sezonu koju je igrač proveo u matičnom klubu od 12 do 15 godina, te 0.5 posto za razdoblje od 16 do 23 godine. Prema tom izračunu Hajduku bi trebalo pripasti 375.000 eura, no bit će nešto manji. Kada se uzme u obzir da je Kalinić dio proveo na posudbama u Junaku, Novalji i Karlovcu, taj će iznos biti cca 322.000 eura.

Hajduku od transfera pripada još i dva i pol posto, o čemu smo pisali u trenutku prelaska u novi klub.


Vaša reakcija na temu