Gradonačelnik primio šampione Europe u taekwondou: 'Nećemo stati nakon Ane i Lucije, idemo dalje!'

Gradonačelnik primio šampione Europe u taekwondou: 'Nećemo stati nakon Ane i Lucije, idemo dalje!'

Lovre Brečić je postao europski prvak u kategoriji do 63 kilograma, a Toni Kanaet u kategoriji do 74 kilograma

Gradonačelnik Andro Krstulović Opara primio je danas Lovru Brečića i Tonija Kanaeta čestitavši im na zlatnim medaljama koje su osvojili na Europskom taekwondo prvenstvu u ruskom Kazanu.

Brečić je postao europski prvak u kategoriji do 63 kilograma, a Kanaet u kategoriji do 74 kilograma. Gradonačelnik Splita je izrazio veliko zadovoljstvo što ima priliku čestitati i pozdraviti mlade splitske medaljonoše, kao i članove njihovog stručnog tima; proslavljene taekwondo prvakinje Anu i Luciju Zaninović, te Tonija Tomasa

- Sportski uspjeh nije slučajan, on se ne događa, eto, sam od sebe. Ono što me doista veseli  u ovom sportskom uspjehu je da je kontinuitet potvrda kvalitete. Sad definitivno možemo govoriti o Splitu kao gradu taekwondoa - kazao je, među ostalim, Krstulović Opara izrazivši uvjerenje da će Brečić i Kanaet još dugo godina, s novim pobjedničkim kolajnama oko vrata, dolaziti u Banovinu na prijeme. 

- Druga je to zlatna medalja za hrvatski muški taekwondo i splitskog  kluba 'Marjan', a jedino zlato prije toga bilo je ono Dragana Jurilja prije pune 24 godine. Danas, iz iste zemlje, iz istog kluba, dva najbolja prijatelja osvajaju europskog zlato. Mi smo fenomen od grada - nadahnuto je rekao Tomas, trener reprezentacije.

Kanaet je istaknuo kako se veliki sportski rezultati mogu ostvariti uz odricanje, ali ih je moguće ostvariti i uz učenje i studiranje. Brečić je na kraju dao kratko obećanje: 

- Nećemo stati nakon Ane i Lucije, idemo dalje!

Vaša reakcija na temu
Pregledaj komentare