Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: hajduk.hr HAJDUČKE TEME I DILEME: Mađari su zakon, a Kopić zaslužuje naklon!

HAJDUČKE TEME I DILEME: Mađari su zakon, a Kopić zaslužuje naklon!

Caktaš je odradio kaznu zbog žutih kartona i vraća se u kadar za Dinamo

Hajduk u nedjelju u 17 sati igra protiv Dinama, a pobjedom se ima priliku približiti na samo dva boda razlike. Evo i nekih aktualnih zaključaka uoči tog dvoboja...

GYURCSO JE PRAVO POJAČANJE: Mađar Gyurcso se potvrdio ovog proljeća kao pojačanje. Brz je, ima igru jedan na jedan, a uz to je i efikasan. U devet nastupa ima pet golova i četiri asistencije, te izgleda svježe i motivirano. Podsjetimo još jednom, on je na Poljudu na posudbi iz poljskog Pogona, a za sada je u potpunosti opravdao očekivanja.

VESELI POVRATAK FUTACSA: Drugi Hajdukov Mađar Marko Futacs je kontra Cibalije postigao prvi pogodak nakon ozljede koja ga je od terena udaljila još u kolovozu prošle godine. Futacs je izvan terena veliki pozitivac, uvijek vedar, nasmijan i motiviran, te to prenosi i na cijelu ekipu. Dakako, govorimo i o igraču sjajnog učinka, najboljem strijelcu HNL-a u sezoni 2016/17, čiji povratak golovima puno znači uoči derbija s Dinamom.

JOSIP I JURA: Trener Kopić je protiv Cibalije povukao razuman potez - mijenjao je Radoševića i Juranovića jer su imali po dva žuta kartona i nije htio riskirati da zarade treći i propuste Dinamo. Kako se diže cijela momčad, tako raste i spomenuti dvojac, Radošević je igrač dokazano snažnog udarca, forte mu je šut, a ne asistencija i uvijek je dobro kad uspije doći u zonu 20-30 metara od gola odakle može uputiti projektil. Juranović je, pak, već standardno jako dobar i njegova moć ponavljanja je također jak adut za Dinamo.

ZA DINAMO SE VRAĆA CAKTAŠ: Mijo je odradio kaznu zbog tri žuta kartona i vraća se u kadar za Dinamo. Dvostruki strijelac iz Zaprešića mogao bi biti jak ofenzivni adut u derbiju, ipak pričamo o igraču koji je postigao već 44 gola u službenim dvobojima za Hajduk, te ima iza sebe značajno iskustvo igranja velikih derbija.

SJAJAN KOPIĆEV NIZ: Kad bi se računala tablica samo od dolaska trenera Kopića, Hajduk bi bio na prvom mjestu. 'Bijeli' su upisali tek jedan poraz, uz 12 pobjeda i dva remija. Osvojio je u prvenstvu sedam bodova više od Dinama, četiri više od Rijeke, te čak 11 u odnosu na Osijek. Tome dodajmo još i plasman u finale Kupa preko Osijeka i Lokomotive u gostima. Učinak je to koji zaslužuje naklon, pogotovo s obzirom na okolnosti u kojima se sve skupa događalo, pa i na odlaske Ercega i Ohandze.


TORCIDA I KOS: O ovoj temi je već dovoljno rečeno, čeka se nedjelja i očitovanje Nadzornog odbora koji će prethodno utvrditi činjenice. Na dan derbija s Dinamom će, dakle, i ova tema biti u prvom planu

USPJELA AKCIJA 54.000: Hajduk je pokrenuo akciju u kojoj se trudi oboriti rekord prosječne posjete iz sezone 1998/99. Za to im je potrebno 54.000 gledatelja protiv Cibalije, Dinama i Osijeka. Kontra Vinkovčana ih je bilo 14.169, a bez obzira na posjetu u derbiju i kontra Osječana, može se zaključiti da je ideja jako dobra te je dodatno probudila sve one koji su prerano prekrižili prvenstvo i već se fokusirali samo na finale Kupa.    

Vaša reakcija na temu