Hajduk je 2010. godine tvrdio da je kazna Sharbiniju opasan presedan, ali je Komisija odbila žalbu

Hajduk je 2010. godine tvrdio da je kazna Sharbiniju opasan presedan, ali je Komisija odbila žalbu

Anasa je prijavio Josip Bezni, današnji povjerenik za natjecanje 1. HNL

Malo tko još pamti vijesti od 18. listopada 2010. godine, kada je Komisija za žalbe HNS-a odbila žalbe Hajduka i Anasa Sharbinija. Ovo je posebno zanimljivo jer je Anasa prijavio Josip Bezni, današnji povjerenik za natjecanje 1. HNL, kojega smo dva dana pokušavali dobiti na mobitel da bi ga pitali kako se sada nije sjetio prijaviti Soudanija nego je to morao napraviti do tada anonimni član NK Plomina.

Hajduk se tada žalio jer je smatrao da je kazna opasan presedan. 'Bijeli' su tvrdili da bi nakon Sharbinijeve kazne svaki klub nakon utakmice mogao tražiti da povjerenik preko TV snimke utvrdi je li neka odluka bila ispravna ili ne, o čemu je tada pisao Index.

U tom starom susretu Hajduka i Varaždina glavni sudac Ante Vučemilović (isti sutra sudi derbi) čak je pokazao žuti Anasu, ali su ga svejedno dodatno kaznili zbog udaranja Sačera.

Kažimo još da je današnji predsjednik Komisije za žalbe Davor Blašković zaposlen u Zagrebačkom nogometnom savezu kao tehnički tajnik, a predsjednik istog Saveza je Damir Vrbanović, koji je pod ozbiljnim opružbama. Slučajevi Sharbini i Soudani su zanimljivi za usporedbu jer se u oba navrata radilo o farsi, s tim da je tada Hajduk ozbiljno oštećen u trenutku kada je pod Stankom Poklepovićem bio u borbi za prvo mjesto, a Dinamo sada pojačan za derbi. 


  

Vaša reakcija na temu
Pregledaj komentare