Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Hajduk pokreće inicijativu razvijanja nogometne infrastrukture u manjim sredinama

Hajduk pokreće inicijativu razvijanja nogometne infrastrukture u manjim sredinama

Radionica je u potpunosti besplatna za sve polaznike

Svjestan nedostatka odgovarajuće nogometne infrastrukture u manjim sredinama u Dalmaciji, HNK Hajduk odlučio je pokrenuti inicijativu te je pronašao natječaj kojim se takve investicije mogu financirati bespovratnim sredstvima iz Europske unije. Pozivaju sve predstavnike jedinica lokalne samouprave da mogu aplicirati za naselja do 5000 stanovnika, trgovačkih društava u većinskom vlasništvu jedinica lokalne samouprave te javnih ustanova neprofitnog karaktera u kojima su osnivači jedinice lokalne samouprave da se aktivno uključe i apliciraju na natječaj za dodjelu bespovratnih sredstava kroz Program ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014.- 2020. koji godišnje na raspolaganju ima 330 milijuna eura.

Prva informativna radionica o tome kako se mogu uključiti i aplicirati održat će se na Stadionu Poljud (kino sala) u srijedu, 25. siječnja 2017., s početkom u 12 sati.  Radionica je u potpunosti besplatna za sve polaznike, a Hajduk je osigurao stručnjake iz tvrtke TIM4PIN d.o.o. za savjetovanje s višegodišnjim iskustvom u prijavi i provedbi sličnih projekata koji će zainteresirane na jednostavan i sažet način informirati o mogućnostima i kriterijima za dodjelu sredstava, obučiti ih i pružiti podršku u pripremi projekata opremanja i/ili izgradnje sportske infrastrukture.

Predsjednik Uprave HNK Hajduk Ivan Kos siguran je kako će ova inicijativa dugoročno rezultirati novim terenima i infrastrukturom koja će mlađim naraštajima pružiti adekvatnu mogućnost za razvoj i napredovanje.

- Važno je naglasiti kako postoje jasni kriteriji koji trebaju biti zadovoljeni da bi EU odobrila bespovratna sredstva za izgradnju infrastrukture, a potreban je i ozbiljan trud te profesionalni pristup. Vjerujemo u uspjeh, a ako kao rezultat ove inicijative izgradimo jedan, tri ili pet nogometnih igrališta, bit ćemo zadovoljni. Ovim putem želimo pozvati i Hrvatski nogometni savez te sve ostale hrvatske klubove da slijede naš primjer i započnu sličnu inicijativu u svojoj sredini kako bismo zajedno popravili trenutno stanje i riješili jedan od gorućih problema u hrvatskom nogometu - rekao je predsjednik Kos.

HNK Hajduk kao inicijator ovih radionica želi predstavnicima lokalnih samouprava pružiti punu podršku u vidu osposobljavanja za pripremu projektnih prijedloga na temu razvoja sportske infrastrukture za prijavljivanje na natječaje za dodjelu bespovratnih sredstava Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014. – 2020., kao i za provedbu projekata financiranih tim sredstvima. Ovo je prva u nizu inicijativa kojom Hajduk želi potaknuti pozitivne promjene te olakšati put do nove i adekvatne infrastrukture svim jedinicama lokalne samouprave u Dubrovačko-neretvanskoj, Splitsko-dalmatinskoj, Šibensko-kninskoj i Zadarskoj županiji. 

U sklopu radionica, stručnjaci će osim informiranja i osposobljavanja polaznika također pripremiti i prijaviti najmanje 5 projekata opremanja i/ili izgradnje sportske građevine za dodjelu potpore kroz podmjeru 7.4.1. 'Ulaganja u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te povezanu infrastrukturu' te pružiti potporu u provedi i izvještavanju za odobrene projekte.

- Pozivamo još jednom sve predstavnike jedinica lokalne samouprave da se odazovu te da pozovu sve klubove sa svog područja da se pridruže na radionicama. Pružimo priliku mladima u svakoj sredini da se bave sportom pod jednakim uvjetima i mogućnostima za svakog - zaključio je Kos.

Svi zainteresirani mogu potvrditi svoj dolazak putem e-mail adrese: info@hajduk.hr najkasnije do utorka, 24. siječnja 2017. godine.

Vaša reakcija na temu