Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Robert Matić / hajduk.hr Hajduk danas igra protiv Zuricha, koji je kao drugoligaš igrao u Europskoj ligi

Hajduk danas igra protiv Zuricha, koji je kao drugoligaš igrao u Europskoj ligi

U svibnju 2016. ispali su iz najjačeg ranga švicarskog nogometa, navijači su bili bijesni, na kraju susreta posljednjeg kola s Vaduzom uletjeli su u teren...

Nogometaši Hajduka danas igraju prvu prijateljsku utakmicu u Turskoj. Nakon ogleda sa Varteksom na Poljudu prošle nedjelje, momčad Željka Kopića očekuje puno ozbiljniji ispit - švicarski Zurich. Riječ je o momčadi koja trenutno zauzima treće mjesto u prvoj švicarskoj ligi sa 28 bodova, 12 manje od vodećeg Young Boysa.

Klub iz najvećeg grada Švicarske ove se sezone vratio u elitu. Naime, u svibnju 2016., ispali su iz najjačeg ranga švicarskog nogometa, navijači su bili bijesni, na kraju susreta posljednjeg kola s Vaduzom uletjeli su u teren, željeli su se obračunati s igračima, no brza intervencija redara riješila je neugodnu situaciju. Bio je to prvi put nakon 1988. da je Zurich ispao u Drugu ligu, no nakon samo jedne sezone uspjeli su se vratiti. Zanimljivo je da su 2016. osvojili švicarski kup te su kao drugoligaši igrali u Europskoj ligi. I to vrlo dobro. U skupini s Villarrealom, turskim Osmanlisporom i Steauom završili su na trećem mjestu sa šest bodova. 

Zurich je osnovan 1896., a u svojoj povijesti osvojili su 12 titula. Prvi put 1902., a posljednji 2009. Devet puta osvojili su i domaći kup, a u Europi su im najbolji rezultati polufinale Europskog kupa 1964. i 1977. 

Na klupi im od svibnja 2016. sjedi 43-godišnji Švicarac Ulrich Forte, a najvrjedniji eksponat trenutno im je napadač iz Gane Raphael Dwamena koji prema transfermarktu vrijedi tri milijuna eura. Susret s Hajdukom bit će im treća prijateljska utakmica u pripremnom razdoblju. Prije devet dana izgubili su od švicarskog drugoligaša Schaffhausena 2:0, da bi prije dva dana svladali azerbejdžansku Gabalu 1:0. Osim s Hajdukom odigrat će još prijateljske oglede sa Shkendijom i Altachom. Švicarsko prvenstvo nastavlja se 2. veljače.

Vaša reakcija na temu