Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Hajduk zbog baklji u Koprivnici kažnjen s 12.000 kuna

Hajduk zbog baklji u Koprivnici kažnjen s 12.000 kuna

Slaven Belupo kao organizator treba platiti 9000 kuna

HNS je kaznio Hajduk s 12.000 kuna zbog paljenja baklji u Koprivnici na utakmici sa Slaven Belupom. Torcida je, stoji u obrazloženju, palila baklje te jednu ubacila u teren za igru i zapalila pet sjedalica na tribini. Slaven Belupo kao organizator treba platiti 9000 kuna.

Osim toga, disciplinski sudac pri odlučivanju o kazni za isključenje igrača Alexandera Gorgona odbio je zahtjev Rijeke za poništenjem drugog žutog i crvenog kartona na utakmici s Dinamom. Uvidom u snimku utakmice, disciplinski sudac je nedvojbeno utvrdio da je sudac dodijelio drugi žuti karton igraču koji je počinio prekršaj pa nema materijalne povrede pravila igre u tom smislu, a disciplinski sudac ne može ni na koji način utjecati na diskrecijsko pravo suca utakmice koji ocjenjuje je li takav prekršaj počinjen na način da to predstavlja razlog za izricanje opomene žutim kartonom.

Predstavnik Rijeke Ivan Mance koji je na istoj utakmici u 57. minuti udaljen s klupe zbog psovanja sudaca kažnjen je s dvije utakmice zabrane obavljanja funkcije.

Zbog paljenja pirotehničkih naprava i neprimjerenog skandiranja od strane gledatelja BBB-ovaca, Dinamo je kažnjen novčanom kaznom u ukupnom iznosu od 35.000 kuna dok Rijeka zbog Armadinog paljenja baklji mora platiti 12.000 kuna.

Na osnovu dopunskog izvještaja delegata utakmice Dinamo-Rijeka i prijave povjerenika za natjecanje, igrač Rijeke Marko Vešović kažnjen s 5000 kuna zbog povrede Kodeksa o ponašanju nogometnih djelatnika po završetku utakmice u Zagrebu (neprimjereno ponašanje prema predstavnicima medija).

Zbog momčadskih prekršaja na utakmicama 18. kola Cibalia i Rijeka su kažnjeni s po 5000 kuna, a Alexander Gorgon (Rijeka) i Aljoša Vojnović (Osijek) su zbog crvenih kartona kažnjeni s po jednom utakmicom zabrane igranja i novčanim iznosom od po 3000 kuna.

Vaša reakcija na temu