Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: www.acmilan.com HALO, MILAN Mario Pašalić: Lijepo je bilo istrčati na San Siro, ali i čuti majku nakon što je ponosna otišla s Pjace...

HALO, MILAN Mario Pašalić: Lijepo je bilo istrčati na San Siro, ali i čuti majku nakon što je ponosna otišla s Pjace...

Ja sam već donirao pa će mi ime opet biti na Hajdukovu dresu

Mario Pašalić je svoj veliki trenutak u Milanu dočekao u 62. minuti utakmice 11. kola Serie A protiv Pescare (1:0), kada je ušao u igru umjesto Nianga. Strpljivo je Mario čekao ovaj debi još od početka rujna i utakmice s Udineseom, kada se prvi put našao na klupi. U početku ga trener Vincenzo Montella ne bi niti zagrijavao, ali u zadnje vrijeme je bilo naznaka da će dobiti minutažu...

- Bio mi je to drugi put da sam s klupe poslan na zagrijavanje. Prvi put se to dogodilo protiv Juventusa, kada smo dobili sa 1:0, ali nisam ušao u igru, a sada je trener Montella već u najavi utakmice na presici kazao da je zadovoljan kako treniram, pa sam se, iskreno rečeno, nadao nastupu. Uz sve to su mi i njegovi pomoćnici počeli spominjati mogućnost da zaigram, što se na kraju i dogodilo - priča Pašalić.

Koliko je na nove momente utjecao poraz u prošlom kolu od Genoe od čak 3:0? Evidentne su amplitude, gdje dobijete najjaču momčad, poput Juventusa, a onda se dogodi takvo iznenađenje...

- Ne znam koliko je taj poraz doprinio svemu, ali je činjenica da su bile dvije-tri promjene u odnosu na taj susret. Žestok je ritam utakmica, pa se može reći da smo u Genoi bili malo i umorni jer nam je to bila druga utakmica u tri dana. Inače, u Italiji je svakoga teško dobiti, mi smo se i protiv Pescare zadnjih desetak minuta morali braniti, čuvati da ne primimo izjednačujući pogodak.

Milan trenutno odlično stoji na tablici, držite treće mjesto...

- S obzirom na rezultate proteklih godina, u ovoj je sezoni glavni cilj Europa, pri čemu bi nam plasman u Ligu prvaka puno značio.

Kolika ti se čini razlika igrati u Italiji u odnosu na Španjolsku i Francusku?

- U Primeri je u prvom planu bila lopta, kombinacija, posjed, u Francuskoj dominiraju fizički izrazito snažni igrači, a u Italiji se sve bazira na taktici. Ovdje u Milanu ti je određen svaki milimetar gdje se trebaš kretati, kako i kada.

Ti si u debiju odigrao jako dobro. Kako si se prilagodio tim zahtjevima?

- Igrao sam lijevog veznog u sustavu 4-3-3. Meni ta pozicija paše, bilo je dobro za prvi put. Uspio sam uputiti i dva udarca prema golu, jednom nisam dobro loptu zahvatio glavom, a drugi put sam dobro opalio nogom.

Kako si se osjećao nakon duge stanke?

- Ozljeda je za mene trenutno daleka prošlost. Odigrao sam jednu utakmicu za U-21 reprezentaciju, ali ipak je važno istaknuti da mi je ovo bila prva prvenstvena utakmica još od vremena kada sam nastupao za Monaco. Za početak sam zadovoljan kako je to izgledalo, a s vremenom vjerujem da ću se vratiti na razinu mojih najboljih igara u Elcheu i Monacu.

Simbolično je da si debitirao malo prije nego što će Torcida podignuti veliku rođendansku koreografiju. Tvoja je podrška projektu 'Jesmo ili nismo' ipak posebna, a obraćanje na Pjaci je bilo baš dojmljivo...

- Milan je iste večeri igrao protiv Chieva, pa sam ja pogledao snimku s Pjace navečer. Proživio sam sve to dosta emotivno. Znate i sami da ja uvijek 'jesam'. Hajdukovac sam i uvijek ću to biti, na moju se podršku uvijek može računati.

Je li bio tko od tvojih na Pjaci?

- Bila je mama. A što da kažem, javila mi se kasnije sretna, zadovoljna i ponosna. Prenijela mi je da je bio baš vrhunski ugođaj.

Planiraš li tijekom reprezentativne stanke svratiti do Odjela za članstvo?

- Ne. Ja sam već donirao, imat ću ime na Hajdukovu dresu za iduću godinu.

Gotovo svima koji su donirali tamo pisati prvi put, a tvoje će na njemu naći opet...

- Da. Ovoga puta neće biti glavno, dominantno poviše broja, ali to uopće nije bitno. Ovo ima posebnu draž.

Jesi li uspio vidjeti koji detalj s utakmice Hajduka i Osijeka?

- Pogledao sam sažetak. Svakako je koreografija bila fenomenalna, ali također i gol koji je Hajduku donio pobjedu.

Vratimo se na kraju opet Milanu. Pogled u budućnost?

- Da se razumijemo, jako je lijepo istrčati na San Siro. Osjećaj je bio baš sjajan. Mi sad idemo na Siciliju, igramo protiv Palerma. Oni su predzadnji, ali uvijek je to nezgodno gostovanje. Potom ide reprezentativna stanka, pa derbi s Interom. No, ja ne bih išao predaleko. Za sada sam prezadovoljan što sam debitirao, a ostavimo nešto i za vrijeme kada ću, nadam se, igrati ovdje još značajniju ulogu.

Vaša reakcija na temu