Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Nike / HNS HNS i Nike predstavili nove dresove u SAD-u

HNS i Nike predstavili nove dresove u SAD-u

Kvadrati su veći nego ikad, čak dva do tri puta u odnosu na prethodne

Hrvatski nogometni savez i Nike službeno su predstavili dresove u kojima će hrvatska nogometna reprezentacija nastupiti na FIFA Svjetskom nogometnom prvenstvu u Rusiji ovog ljeta. Novi dres će prvi put biti 'u akciji' ovoga petka u Miamiju (SAD) gdje će hrvatska reprezentacija odigrati pripremnu utakmicu protiv reprezentacije Perua s kojom će se premijerno susresti.

Crveno-bijeli dres bojama se uvelike razlikuje od pričuvnog dresa na kojem dominiraju kvadrati u izrazito tamnim bojama: tamnoplavoj i crnoj.

- Svaki hrvatski igrač ponosan je što može nositi jedan od najljepših i najprepoznatljivijih dresova na svijetu. Sviđaju mi se veliki crveno-bijeli kvadrati jer odražavaju našu ambiciju i potencijal. Prvi put u karijeri povest ću hrvatsku reprezentaciju kao kapetan na Svjetsko prvenstvo i ovaj dres će imati posebno značenje za mene - rekao je Luka Modrić.

- Kvadrati su veći nego ikad, čak dva do tri puta u odnosu na prethodne. Oni odražavaju odvažnost i ljepotu. Predimenzionirane kvadrate suparnik ne može ignorirati i stalan su podsjetnik na nacionalni ponos svakog igrača na terenu - ističe Pete Hoppins, stariji kreativni direktor u Nike Footballu, te dodaje:

- Osim izvrsnosti u nogometu, Hrvatska ima jednu od vizualno najatraktivnijih momčadi današnjice.


Kroz posljednjih 17 godina partnerstva Nikea i HNS-a, hrvatska reprezentacija nastupila je na tri svjetska i četiri europska prvenstva. 

Vaša reakcija na temu