Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Hrvatska košarkaška reprezentacija do 16 godina je novi europski prvak!

Hrvatska košarkaška reprezentacija do 16 godina je novi europski prvak!

U finalu su u Novom Sadu pobijedili Španjolsku

Hrvatska košarkaška reprezentacija do 16 godina je novi europski prvak! U finalu igranom u Novom Sadu, mlade hrvatske nade su sa 71:70 (19:14, 18:15, 18:23, 16:18) pobijedile Španjolsku.

Izabranici Mile Karakaša vodili su većim dijelom susreta, na krilima sjajnog Borisa Tišme koji je u prvih 20 minuta zabio 19 koševa. U nastavku su se Španjolci približili, a onda i poveli. Imali su šest koševa prednosti, no naši se košarkaši nisu predavali. Kada je Roko Prkačin (sin bivšeg košarkaša Nikše nap.a) zakucao za 69:67 na 18 sekundi do kraja činilo se da je priči kraj, no odgovorili su Španjolci tricom. Ostalo je do kraja šest sekundi, no opet se ukazao Prkačin i zabio za novo vodstvo. Ostalo je Španjolcima tri sekunde, no nisu iskoristili posljednji šut.

Hrvatska: Paponja 9, Rašić, Perasović 8, Majcunić, Prkačin 18, Tišma 24, Brala, Bošnjak 8, Buljević, Perkušić, Krešić, Ivišić.

Vaša reakcija na temu