Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
HRABRA IGRA, ALI PORAZ: Hrvatska izgubila od Njemačke rezultatom 21:22!

HRABRA IGRA, ALI PORAZ: Hrvatska izgubila od Njemačke rezultatom 21:22!

Hrvatska na Svjetskom prvenstvu igra protiv Njemačke

Hrvatska rukometna reprezentacija ostala je bez polufinala Svjetskog prvenstva. Nakon Brazila bolja je bila i Njemačka sa 22:21 (11:11). 

Hrvatska je bolje otvorila susret i u sedmoj minuti imala dva gola prednosti (3:1). Nijemci su odgovorili sa 3:0 u iduće tri minute, te su poveli 4:3 u desetoj minuti. Uslijedila je još jedna hrvatska serija od tri uzastopna gola. U 13. minuti još jednom su naši rukometaši imali plus dva (6:4). U tom je razdoblju razigran bio Karačić s tri pogotka.

U sljedećih 13 minuta Hrvatska se dosta mučila u napadu. Samo dva pogotka postigli smo u tom razdoblju, te su Nijemci u 26. minuti prvi put imali dva pogotka prednosti (10:8). Tada smo uspjeli iznuditi dva isključenja, te smo serijom 3:0 poveli 11:10 u posljednjoj minuti prvog dijela. Nijemci su realizirali svoj posljednji napad u prvom dijelu te se na odmor otišlo sa neodlučenim rezultatom.

U nastavku slična priča. Hrvatska se dosta mučila u napadu, te su Nijemci u 40. minuti opet imali dva gola viška (15:13). U 46. su imali prvi put i tri razlime (18:15), no onda je uslijedio odgovor Hrvatske. U idućih deset minuta Hrvatska je zabila četiri pogotka, a Njemačka nijedan. Prednjačio je Šipić s dva, a Vranković je u 55. zabio za našu prednost (19:18). Sjajna je u tim trenucima bila naša obrana na čelu s Marinom Šegom.

Post Njemačke prekinuo je Wiede golom za 19:19, no u idućem napadu prednost Hrvatskoj donosi sjajni Šipić (20:19). Na drugoj strani opet je odgovorio Wiede, te se u zadnje tri minute ušlo sa neriješenim rezultatom. Duvnjakov udarac obranio je Heinevetter, u kontri je zabio Pekeler, a na drugoj je strani Štrleku danski sudački par svirao prekršaj u napadu. Točku na i hrvatskih ambicija stavio je Gensheimer golom za 22:20. 

Hrvatska: Stevanović, Šego (11 obrana), Duvnjak 2, Stepančić 2, Vida, Horvat 2, Karačić 4, Blažević, Štrlek 4, Musa 2, Slišković, Mandić 1, Vranković 1, Šipić 3, Bećiri, Bičanić.

Vaša reakcija na temu