Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Bruno Karadža Hrvatska poražena od Češke, Gračan na vrata stavio Posaveca, a Leticu ostavio na klupi

Hrvatska poražena od Češke, Gračan na vrata stavio Posaveca, a Leticu ostavio na klupi

U-21 reprezentacija doživjela je prvi poraz u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo

Hrvatska reprezentacija do 21 godine doživjela je prvi poraz u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo koji će se iduće godine održati u Italiji. U šestom kolu bolja je u Karvini bila Češka sa 2:1, te je tako Hrvatska pala na drugo mjesto s tri boda manje od vodeće Grčke. 

Česi su bolje otvorili susret, te su u 13. minuti poveli. Nakon kornera najviši u skoku je bio Liščka i matirao Posaveca koji je dobio prednost ispred Karla Letice. Posavec je trenutno član talijanskog drugoligaša Palerma, a posljednji nastup ubilježio je 12. veljače. Izabranici Nenada Gračana zaprijetili su u 27. minuti kada je Halilović ciljao s 14 metara, ali je Stanek obranio. Imao je Halilović zicer u 37. minuti, no njegov je udarac završio pored vrata. Do kraja prvog dijela još je zaprijetio Wiesner, ali je Posavec bio siguran. 

U nastavku bolja igra mladih kockastih, Halilović je zaprijetio u 51. udarcem s ruba šesnaesterca. Jedanaest minuta kasnije Hrvatska je izjednačila. Halilović je izveo korner, a Ćaleta-Car glavom prebacio Staneka. U jeku hrvatskih napada za vodstvo sijevnula je kontra domaćih u 71. minuti koju je u gol pretvorio Hašek. Do kraja je Hrvatska bacila sve karte u napad, u napad je preselio i Ćaleta-Car, no to nije pomoglo da se izbjegne prvi poraz u kvalifikacijama. Idući susret Hrvatska igra u utorak u Velikoj Gorici s Moldavijom.

Hrvatska U-21: Posavec, Karačić, Šimić, Ćaleta-Car, Sosa, Balić, Moro, Ćorić (od 62. Majer), Halilović, Brekalo, Vlašić (od 83. Fiolić).

Vaša reakcija na temu