Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Hrvatska U-21 reprezentacija izborila Euro, u strijelce se upisali Vlašić i Bosančić

Hrvatska U-21 reprezentacija izborila Euro, u strijelce se upisali Vlašić i Bosančić

Srušili su San Marino u drugom poluvremenu

Hrvatska nogometna reprezentacija do 21 godine izborila je odlazak na Europsko prvenstvo! Izabranici Nenada Gračana u posljednjem su kolu kvalifikacija sa 4:0 svladali San Marino i tako izborili nastup na Euru idućeg ljeta.

U prvom dijelu nije bilo golova, slabašni domaćin odolijevao je hrvatskim napadima, no u drugom je ogromna razlika u kvaliteti došla do izražaja. Prvo je u 48. minuti zabio Halilović na asistenciju Brekala, a onda je pet minuta kasnije na 2:0 povisio Vlašić. U 61. je Uremović zabio za 3:0, a sedam minuta kasnije Bosančić je postavio konačan rezultat.

Posljednjih 15 minuta odigrao je i Toma Bašić kojem je to prvi nastup od 2. rujna kada je odigrao 19 minuta za Bordeaux u porazu od Rennesa. Europsko prvenstvo za igrače do 21 godine igra se u Italiji i San Marinu od 16. do 30. lipnja iduće godine. Na njemu će nastupiti 12 najboljih europskih momčadi, a prva četiri mjesta vode na Olimpijske igre u Tokio 2020.

Hrvatska: Posavec, Oluić (od 77. T. Bašić), Uremović, Bosančić, Mamić, Šunjić, Ivanušec, Vlašić (od 64. Fiolić), Halilović, Brekalo, Jakoliš (od 87. Babić).

Vaša reakcija na temu