Hrvatska večeras bez Duvnjaka ide po pobjedu protiv Islanda (UŽIVO, 20.30 sati)

Hrvatska večeras bez Duvnjaka ide po pobjedu protiv Islanda (UŽIVO, 20.30 sati)

Posljednji su se put susreli na Europskom prvenstvu u Poljskoj prije dvije godine

Hrvatski rukometaši danas (20.30) nastavljaju svoj put na Europskom prvenstvu. Protivnik je Island koji je u prvom kolu također zabilježio, svladali su Švedsku.

Pobjeda nad Srbijom ostala je u sjeni ozljede Domagoja Duvnjaka. Naš kapetan sigurno će propustiti susrete s Islandom i Švedskom, a njegova daljna sudbina na Euru je obavijena velikim upitnikom. Izbornik Lino Červar tako je prisilno napravio prvu izmjenu, umjesto ozlijeđenog Duvnjaka u momčad je uvrstio Denisa Buntića. 

Hrvatska i Island posljednji su se put susreli na Europskom prvenstvu u Poljskoj prije dvije godine. Ždrijeb ih je tada kao i ovaj put spojio na samom početku, a u skupini su još bili Bjelorusija i Norveška. Zanimljivo je da su i tada Islanđani na startu priredili iznenađenje, svladali su Norvešku 26:25. Ipak, unatoč tome nisu prošli skupinu jer su preostala dva susreta izgubili. Prvo ih je u drugom kolu sa 39:38 svladala Bjelorusija, a onda su ih u posljednjem kolu sa 37:28 svladali naši rukometaši.

Tada je najefikasniji igrač Hrvatske bio pivot Marino Marić s osam pogodaka, a danas je u statusu rezerve. Island je nakon poraza od Hrvatske završio kao posljednji u skupini, a Hrvatska je na koncu prvenstvo okončala na trećem mjestu svladavši u utakmici za broncu Norvešku. 

Vaša reakcija na temu
Pregledaj komentare