Foto: Joško Šupić Huljaj na ECA-i: Svi bi voljeli da Hajduk bude značajniji na europskoj sceni, kao što je nekad bio

Huljaj na ECA-i: Svi bi voljeli da Hajduk bude značajniji na europskoj sceni, kao što je nekad bio

Činjenica je da bi se od 2021. trebalo uvesti 32 kluba u Europsku ligu, gdje će manje zemlje dobiti veću vidljivost

Hajdukov predsjednik Jasmin Huljaj nakon završetka skupštine Europskog udruženja klubova s novinarima je prokomentirao status Hajduka u zajednici od 160 klubova.

- Za Hajduk je ovo izvanredna prilika za razmijeniti iskustva s vodećim europskim klubovima, doći do izvora kako biti uspješan, kako poslovati... Ove konferencije se održavaju dvaput godišnje u raznim gradovima Europe. Vidjeli ste, bio je predsjednik Juventusa, Reala, Napolija, svih vodećih klubova. Organizacija europskih klubova ima sve veći značaj i na UEFA-u i na FIFA-u. Kroz tu organizaciju klubovi mogu izraziti svoja razmišljanja. Bitno je da koliko god veliki klubovi bili, oni su svjesni da moraju paziti na klubove srednje i naše veličine koji daju veliki doprinos kroz razvoj igrača. Oni gledaju sebe, ali gledaju i nas. Postiže se sve bolja organizacija europskih natjecanja gdje će i Hajduk sigurno u budućim godinama igrati veću ulogu.

Gdje je tu Hajduk?

- Oni prepoznaju Hajduk kao veliki brand, kao veliku tradiciju i u razgovorima sa svima, svi bi voljeli da je Hajduk veći, značajniji na europskoj sceni, kao što je nekad bio, devedesetih godina. Svi bi voljeli da se mi vratimo u te pozicije.

Najavljuje se širenje europskih natjecanja?

- Činjenica je da bi se od 2021. trebalo uvesti 32 kluba u Europsku ligu, gdje će manje zemlje dobiti veću vidljivost. Tako ćemo imati i veću priliku igrati europske utakmice, a ja vjerujem da će se i financijski kolač dijeliti na još bolji način, tako da klubovi koji su manji, koji su razvojni kao mi, da dobiju i financijska sredstva koja će podržati razvoj igrača.

Bili ste u Americi, tamo brojni klubovi idu na turneje. Postoji li šansa da i Hajduk tamo ode?

- To mi je teško u ovom trenutku reći, mi razmatramo razne opcije, treba uskladiti kalendare. Za sada je teško reći da li će Hajduk ići na turneju u Ameriku ili možda u Australiju na zimsku turneju. To je za sada sve u nekakvim razgovorima - zaključio je čelni čovjek Hajduka.

Vaša reakcija na temu
Pregledaj komentare