I Sablićev Široki Brijeg je potencijalni protivnik Hajduka

I Sablićev Široki Brijeg je potencijalni protivnik Hajduka

Nedavno su doveli bivšeg veznjaka Splita Luku Grubišića te veznjaka Lokomotive Josipa Ćorića

Osim 32 kluba koje smo predstavili u osam dijelova postoji još i niz od 50 klubova koji su nenositelji u prvom pretkolu. Na papiru nominalno slabiji, no prolaskom u drugo pretkolo i oni su potencijalni protivnici Hajduka. Među njima je i Široki Brijeg kojeg vodi Goran Sablić. Široki je nedavno osvojio Kup, a nedavno su doveli dvojicu novih igrača, bivšeg veznjaka Splita Luku Grubišića te veznjaka Lokomotive Josipa Ćorića

Među mogućim protivnicima su i dva kluba iz Albanije (Tirana i Partizani), dva iz Crne Gore (Sutjeska i Zeta), dva iz Makedonije (Shkendija i Pelister), srpska Mladost iz Lučana, slovenska Gorice, te po prvi put kosovski predstavnik Priština.

Nekoliko klubova ukoliko dođu do drugog pretkola bilo bi dobro izbjeći zbog dužine putovanja. Tu ubrajamo kazahstanski Irtiš iz Pavlodara, armenske klubova Pyunik i Gandzasar, gruzijske Chikhuru, Torpedo Kutaisi i Dinamo Batumi, moldavsku Zariju iz Baltija. 

Ima i klubova iz egzotičnih zemalja i kojima bi prolaz u drugo pretkolo bio velik uspjeh. Tu ubrajamo gibraltarske klubova St Josephs i Lincoln, dva kluba iz San Marina (Folgore i Tre Penne), tri kluba sa Farskih Otoka (Ki Klaksvik, B36 Torshavn i Runavik), dva kluba iz Andore (Sant Julia i Santa Coloma), dva kluba s Malte (Balzan i Floriana), tri iz Luksemburga (Fola, Differdange i Progres). 

U ne pretjerano nezgodne momčadi možemo svrstati tri kluba iz Walesa (Connah's, Bangor, Bala), dvojicu iz Sjeverne Irske (Coleraine i Ballymena).

Dva finska kluba su SJK i Vps, tri iz Litve (Suduva, Atlantas, Trakai), tri iz Irske (Shamrock, Cork i Derry City), dva latvijska (Jelgava i Liepaja), estonska Flora, islandski Valur, slovački Ružomberok i mađarski Vasas. 

Vaša reakcija na temu
Pregledaj komentare