Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
IFCA Grand Prix Bol: Enrico Marotti pobjednik u Bolu!

IFCA Grand Prix Bol: Enrico Marotti pobjednik u Bolu!

Uživali smo danas u vjetru, napokon je zapuhalo onako kako zna u Bolu

Napokon se raspuhalo u Bolu na Braču, zapadnjak je zadnjeg dana natjecanja na IFCA Grand Prix regati dostizao i 20 čvorova i omogućio izvrsni natjecanje. Oni koji su prvi put bili u Bolu tek danas su ga doživjeli u punom sjaju i uživali u natjecanju, poput Francuza Damiena Arnouxa, koji je osvojio naslov europskog juniorskog prvaka.

- Bilo je odlično, sretan sam što sam svojoj svjetskoj tituli najboljeg do 21 godine pridružio i europsku, u mojoj zadnjoj juniorskoj godini prije nego što se pridružim seniorima - rekao je Damien.

Oči domaće publike bile su uprte naravno u domaće snage u floti od 58 natjecatelja iz 16 zemalja. Enrico Marotti pokazao je zašto spada u sami vrh svjetske windsurfing scene, unatoč tome što se oporavlja od ozljede pobijedio je na IFCA Grand Prix Croatia.

- Dobro je, bio sam brz danas, pobijedio sam u dva finala, zadnje finale bilo je zaista jako zanimljivo, ali bio sam dosta uvjerljiv tako da test nakon ozljede se pokazao više nego dobar. Uživali smo danas u vjetru, napokon je zapuhalo onako kako zna u Bolu, imali smo savršen dan - kaže Enrico.

Drugo mjesto osvojio je trostruki olimpijac na dasci Luka Mratović.

- Zadovoljan sam, ova ekipa ima puno više iskustva od mene u slalomu, tako da je drugo mjesto za mene jako dobar rezultat, tim više što jedrim s jedrima u principu za učenje. – komentirao je Luka.

Treće mjesto zauzeo je Talijan Bruno Martini.

U ženskoj konkurenciji bez premca je bila Estonka Brigita Vilop, pet čistih pobjeda. Druga je Turkinja Nazli Urenli, a treća hrvatska predstavnica Katarina Pelivan. Vedrana Brnčić slomila je danas tri jarbola i ostala bez boljeg plasmana. 

- Nedavno sam imala prepravljanje jedra i mislim da je to razlog što sam slomila tri jarbola na istom mjestu! Nemoguće je da se to inače dogodi. Žao mi je jer danas su baš bili moji uvjeti na moru, mislim da sam mogla dobre rezultate ostvariti – ispričala nam je Brnčić.

Vrijedi istaknuti peto mjesto vrlo mlade 15-godišnje Lare Bulić, kojoj je ovo natjecanje bilo prvi službeni nastup. 

ZOO station Bol pokazao se još jednom kao dobar domaćin, nekim već poznatim imenima u floti i nekim novim klincima na sceni, koji se nadaju seniorima pomrsiti uskoro račune. U prepunom Bolu u kolovozu regata je bila odlična atrakcija za goste Zlatnog rata, a naravno i petu godinu zaredom prava promidžba ove lokacije u svijetu adrenalinskog turizma i sporta.

Vaša reakcija na temu