VATRENO KRŠTENJE: Igor Pajač je prvi put delegiran u derbijima, a brata mu je Carrillo trenirao u Videotonu

VATRENO KRŠTENJE: Igor Pajač je prvi put delegiran u derbijima, a brata mu je Carrillo trenirao u Videotonu

Radio je kao kondicijski trener rukometašica Podravke

Igor Pajač koji će za nešto više od dva tjedna proslaviti 32. rođendan delegiran je za Jadranski derbi između Hajduka i Rijeke. Pajač je debi u HNL-u kao glavni sudac imao u ožujku 2016., kada je sudio gradski derbi Zagreba i Lokomotive. Do kraja te sezone sudio je još tri utakmice, a među njima i Hajduku u Gradskom vrtu kada je Osijek slavio sa 2:1. 

Prošle je sezone sudio 14 susreta, od čega Hajduku četiri puta. Dva puta 'bijeli' su remizirali (s Istrom u Puli i Splitom u Parku mladeži), a dva puta su ubilježili pobjede (Istra u Puli i Belupo u Koprivnici). Ove je sezone tri puta bio glavni arbitar. Sudio je Osijeku i Rudešu, zatim Hajduku u Vinkovcima te ogled Dinama i Slaven Belupa na Maksimiru. U HNL-u je do danas odsudio 21 susret i pritom podijelio 95 žutih i jedan crveni karton. Nedjeljnji susret bit će mu vatreno krštenje jer dosad nije bio delegiran u derbijima. 

Igor Pajač dolazi iz Zeline, a njegov brat Marko Pajač bio je član Videotona kada ga je trenirao Joan Carrillo. Bilo je to u sezoni 2014/15, Videoton je te sezone osvojio naslov, no Pajač je ubilježio samo tri nastupa u mađarskom kupu. Nakon toga je otišao u Celje, da bi lani stigao u Cagliari. Oni su ga prošle sezone poslali na posudbu u Benevento koji je ušao u Serie A, a ove sezone Pajač je još jednom posuđen, ovaj put u Perugiju. Inače, nogometni put Marko Pajač je započeo u Zelini pa je preko Varaždina stigao u Lokomotivu. S Kajzerice je preselio u Mađarsku, a iako je potpisao trogodišnji ugovor s Videotonom, nakon prve sezone ugovor je raskinut i Pajač je otišao u Sloveniju.

Igor Pajač profesor je kineziologije, a radio je i kao kondicijski trener rukometašica Podravke. 

Vaša reakcija na temu
Pregledaj komentare