Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: hajduk.hr INTERVJU Ivan Delić: Mogu odigrati na dosta pozicija, a ova ekipa ima budućnost!

INTERVJU Ivan Delić: Mogu odigrati na dosta pozicija, a ova ekipa ima budućnost!

Draže mi je otići na put s prvom momčadi, nego odigrati cijeli susret s drugom

Ivan Delić u Koprivnici je odigrao osmi susret u dresu Hajduka. Siniša Oreščanin dao mu je priliku od 85. minute, a mladi napadač bijelih minutažu je iskoristio asistencijom za izjednačujući pogodak Stanka Jurića. Bio je to povratak Delića u prvu momčad Hajduka nakon Lokomotive kada se u posljednjih nekoliko minuta nije istakao. Protiv Rijeke i Gorice nije bio među 18 igrača koji su konkurirali za momčad, a protiv Intera je susret odgledao s klupe.

- Nije sigurno riječ o tome da sam bezvoljan. Nije bilo lako ući u utakmicu koja je bila zahtjevna, dobrog ritma. Ušao sam zadnjih 15 minuta. Ne bih se puno vraćao na nju. Poslije toga smo imali dobar niz - priča nam Delić koji je šansu protiv Belupa vrlo dobro iskoristio.

- Što se tiče utakmice u Koprivnici, mislim da je bilo dobro. Pet, šest minuta sam iskoristio na najbolji mogući način. Zahvalio bih Torcidi, ispod njih smo se zagrijavali, dali su nam ogroman vjetar u leđa.

Što se dogodilo kada su se igrači koji su bili na zagrijavanju zakačili uz aut liniju?

- Ja sam uzeo loptu koja je izašla u aut. Išao sam je donijeti, igrač Belupa mi je izbio iz ruke i poslije su se drugi igrači zakačili. Ja sam bacio loptu i vidio da je iza mene naguravanje. 

Gledajući utakmicu u Koprivnici dojam je i da je nakon igrača više bilo plana u igri. Da golovi nisu plod slučajnosti?

- Da, trener je izvadio stopera, te je Nejašmić pokrivao to mjesto, a uz to je bio i zadnji vezni.

Kako ti se čini postava u kojoj nema mjesta za centralnog napadača. Je li to otežavajuća okolnost za tvoj igrački profil?

- Ja i dalje ne znam kakav sam ja igrač, koji je to točno moj profil. Ja sam unutar tog sustava igrao u B momčadi, ista postava samo veći nivo. Mislim da se tu mogu uklopiti. Igrao sam svašta, i desetku kao Caktaš i jednog i drugog napadača, samo u drugoj momčadi. Sada to treba dignuti na veći nivo.

 Neki kažu da ih stilom igre podsjećaš na Nikolu Kalinića?

- Može, opišite me kao njega. Slažem se.

Koje su ti najbolje karakteristike, što smatraš nekom svojom prednosti?

- Snaga, čvrstina, brzina, završnica mi nije loša. Lijeva noga mi je dosta dobra, igrao sam u veznom redu kroz omladinsku školu. Ofenzivni vezni, možda mi je ostalo od toga. Lijeva, desna noga u prostor, nisam bio napadač kroz cijelu karijeru. Mogu odigrati na dosta pozicija. Volio bih da me trener stavi na poziciju desnog napadača i da ja to igram non-stop, ali opet mi je drago da ako sam u drugom planu, a igrač se ozlijedi na lijevom napadaču, da tu dobijem priliku.

Nije te bilo u dvije utakmice nakon Lokomotive, protiv Rijeke i Gorice?

- Ne bih se htio vraćati i ulaziti u to. Što se tiče mene osobno, sada je sve u redu. Protiv Lokomotive možda nije bila dobra reakcija. Gledao sam poslije utakmicu, zadnjih pet minuta je izgledalo 'Bože sačuvaj', ali ovo ostalo je bilo ok. Nekoliko lopti sam zadržao prije. Dobili smo utakmicu, ne znam zašto je tako negativno bilo. Moja reakcija je bila loša, nisam napravio ništa posebno. Nisam asistirao kao što sam napravio u Koprivnici. Svaka utakmica je drugačija, nosi nešto svoje. 

Kako vidiš svoju ulogu u momčadi, što nosi budućnost?

- Trebali bismo se držati plana koji trener provodi. Ova ekipa ima budućnost. Uz igru i taktiku davati 120% od sebe, sigurno da će onda biti dobrih rezultata. 

Mnogi igrači kad okuse treninge prve momčadi nisu baš oduševljeni kada ih se vrati u drugu momčad. Je li to za tebe degradacija?

- Nije mi degradacija. Nakon Lokomotive nisam išao na put i trener me poslao u B momčad. To je i logično. Bila je prijateljska utakmica protiv Zadra. Pobijedili smo i zabio sam gol. Prije kada sam bio mlađi, dok sam igrao za B momčad, pa bi me vratilo u juniore, malo bi mi bilo krivo, ali sada toga nema više. Mislim da mi je to bio dodatni motiv da dokažem da je ta Lokomotiva bila slučajna.

Je li korisnije odigrati pet minuta za prvu momčad ili cijeli susret za drugu?

- Tih pet, šest minuta za prvu, pogotovo kao u subotu. Draže mi je i vrjednije otići i na put s prvom momčadi, nego odigrati cijeli susret s drugom.

Kako vidiš sebe do kraja sezone?

- Imam neke planove, nadam se da će se ispuniti. Ne bih ništa htio govoriti, pa da ne ispadne kako sam zamislio. Kazat ću vam na kraju. 

Oreščanin te trenira već duže, dvije godine kroz B momčad. Kakav je njegov odnos s igračima?

- Njegov odnos s igračima je dobar. Suradnja, razgovori, otvoreno je sve. Mislim da je to isto jedan od razloga što smo se vratili na pravi put. Mi jesmo šesti, ali četiri boda od trećeg Osijeka. Neka kiksaju, eto nas na bod. Lokomotiva tj. ferata i Gorica su bod od nas.

Trener je rekao uoči Intera da ćete obaviti razgovor. O čemu ste pričali?

- Nije trener sa mnom osobno pričao. Bilo je nas petero na sastanku, ne bih o detaljima. Došli smo do zaključka da treba unijeti promjenu. To je bio sastanak koji je urodio plodom.

Koliko je važna otvorenost, da se sve stvari riješe u svlačionici?

- Normalno da je bitno. Nema mojih suigrača koji lažu, mažu. To se uostalom i vidi, ako netko nije iskren. Toga ovdje nema.

Tko je vođa svlačionice?

- Poštujem svakoga, ne znam koga bih izdvojio.

Bio si dio generacije U-17 koja je prije tri i pol godine igrala na Svjetskom prvenstvu u Čileu. Neki su igrači otada prošli nekoliko stepenica?

- Brekalo, Moro, Sosa, Šemper. Kalaica je u drugoj momčadi Benfice. Sa mnom su još iz Hajduka bili Karamarko i Šutalo. Šutalo mislim da brani u BIH ligi, a za Karamarka ne znam gdje je. 

Bliža budućnost donosi ogled s Rudešom?

- Idemo ih pobijediti da ne budemo više šesti, nego peti ili četvrti - zaključio je Delić.

Vaša reakcija na temu