Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Robert Matić / hajduk.hr INTERVJU Josip Juranović: Nema bolova, nema straha, želim vratiti formu iz prošle sezone

INTERVJU Josip Juranović: Nema bolova, nema straha, želim vratiti formu iz prošle sezone

Navijači će nas doći bodriti i u Dugopolje, a mi im se moramo odužiti pravom igrom

Josip Juranović napokon se oporavio od neugodne ozljede stopala, koja ga je zadesila još krajem veljače. Hajdukov desni bek stavio se na raspolaganje treneru 'bijelih' Joanu Carrillu i kreće u još jednu sezonu u bijelom dresu...

- Počeo sam normalno trenirati odmah na početku ovih ljetnih priprema. Radim s ekipom, nema bolova, nema straha, tako da se napokon mogu usredotočiti samo na rad - započeo je Juranović, pa nastavio:

- Nije me bilo tri mjeseca. Prvi put u karijeri mi se dogodila takva stanka i zaista nije bilo ugodno. Prvih dana je bilo tužno, ali rekao sam sebi da nema mjesta za žaljenje, nego sam sve misli usredotočio na oporavak. Iskreno, mislio sam da ću se prije vratiti, ali nije išlo.

Iako su mu tek 22 godine na leđima, Juranović je u momčadi starosjedioc...

- Ovo mi je treći put da sam na pripremama na Pohorju. Uvijek je bilo dobro, baš kao i sada. Imamo odlične uvjete za rad. Mislim da ćemo pokazati puno bolje igre nego lani. Došli su nam i neki novi igrači, zapravo domaći igrači Pešić i Radošević, pokrili smo se i na lijevom beku. Slaže se dobra ekipa.

Čini da je njegov status na poziciji desnog beka neupitan, međutim često se na početku prijelaznog roka spominje mogućnost angažmana još nekog igrača na tom mjestu...

- Nije mi smetalo, niti mi smeta to što se stalno spominje pojačanje na desnom beku. Konkurencija je uvijek dobrodošla, a pojačanja nikad nisu na odmet. Pogotovo jer je na kraju uvijek isto, onako kako trener odluči bit će. Odnosno tko se izbori za mjesto u ekipi igrat će - kazao je Juranović, pa dodao:

- Moj osobni cilj se vratiti u formu od prošle sezone. Želja je i nakon ovog svega, da me zaobiđu ozljede.

Zagrepčanin je došao u Split s etiketom plemenitog veznog igrača, a ustalio se u momčadi na poziciji desnog beka...

- Na poziciji desnog beka sam dogurao do reprezentacije. Istina, došao sam kao vezni igrač u Hajduk, ali ako bude trebala pomoć u sredini terena uvijek sam tu.

Hajduk je još prije dvije godine u Dugopolju igrao jednu europsku utakmicu, tada Juranović nije bio u kadru...

- Nisam igrao onu utakmicu protiv estonske Sillamae Kalev prije dvije godine. Iskreno, sada mi je žao što se ne igra na Poljudu. Nećemo imati onako snažnu podršku s tribina, sigurno bi bilo 30 tisuća ljudi na tribinama - kazao je Juranović, pa zaključio:

- Međutim, ne možemo na to utjecati, navijači će nas doći bodriti i u Dugopolje, a mi im se moramo odužiti pravom igrom.

Vaša reakcija na temu