Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Dražen Biljak INTERVJU Josip Juranović: Neugodnije je igrati protiv Ohandze, nego kontra Soudanija i Fernandesa

INTERVJU Josip Juranović: Neugodnije je igrati protiv Ohandze, nego kontra Soudanija i Fernandesa

Veselimo se punom Maksimiru, svi me iz Dubrave pitaju dres

Iako su ovih dana sve oči uglavnom uprte prema Hajdukovu moćnom napadačkom arsenalu, mi smo uoči derbija s Dinamom odlučili popričati s - Josipom Juranovićem. Hajdukove igrače, naime, čeka teška bitka protiv Soudanija i Fernandesa, a upravo je poraz od momčadi iz Maksimira na Poljudu privremeno bio eliminirao Juranovića iz sastava...

- Normalno da mi je tada sve to skupa jako teško palo... - kazao nam je Juranović.

Što napraviti da se u nedjelju ne ponovi nešto slično?

- Oni imaju jake pojedince, tako da bismo trebali poduplati bokove. I u prvom susretu je sve bilo u redu do finiša prvog dijela. Imali smo do tada i svojih prilika, pogotovo onu Saida, a i nakon toga preko Tome Bašića. Zaljuljao nas je drugi gol, nakon njega smo potonuli.

Koliko su Soudani i Fernandes individualno jaki?

- Ništa jači od suigrača s kojima se susrećem na treningu. Rekao bih čak da je neugodnije igrati protiv Ohandze.

Na Poljudu sve odiše pozitivnom atmosferom...

- Predstavili smo u zadnje vrijeme dobar nogomet, u posljednja tri susreta imamo gol-razliku 16:1 i sad se nadam da ćemo opet skupiti glave. Idemo u Maksimir puni samopouzdanja.

Kako bi opisao današnji Hajduk?

Jako smo dobra momčad, kolektivno i pojedinačno. Poduplani smo na svim pozicijama, a napad je raspucan i nadam se da će tako i ostati.

Mogao si se i ti upisati u strijelce...

- Protiv Cibalije sam imao šansu, ali nisam zabio, nadam se da ću to uspjeti u prvoj sljedećoj prigodi.

No, imao si protiv Vinkovčana i problema u prvom dijelu... 

- Istina, ali u drugom sam pokazao što mogu i kakav ću biti u narednim utakmicama. U Maksimiru ćemo svi morati biti maksimalno koncentrirani, kako ofenzivno, tako i defanzivno.

Maksimir bi trebao biti pun, što kažu u tvom bivšem kvartu?

Radujemo se što ćemo imati pun stadion u Maksimiru. Ja sam inače iz Dubrave...

U Hajduk si i došao iz tog trećeligaša. Svratiš li još do bivšeg kluba?

- Da, kad god imam slobodne dane.

I što ti oni danas kažu?

Od kad sam otišao u Hajduk, svi me iz Dubrave pitaju dres, što znači da i oni navijaju za Hajduk ha, ha. Ne, nikad tamo nisam imao nikakvih problema i vjerujem da će tako i ostati.

Rečenica za kraj...

Nadam se da ćemo sve posložiti kako treba i vratit se nazad sa sva tri boda. Nama je svaka utakmica najvažnija, ovisimo samo o sebi i osjećam da se možemo još dići na tablici.


Vaša reakcija na temu