Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
INTERVJU Mario Vrdoljak: Onaj tko u tri godine ne osvoji naslov prvaka, nema što dalje tražiti u Hajduku

INTERVJU Mario Vrdoljak: Onaj tko u tri godine ne osvoji naslov prvaka, nema što dalje tražiti u Hajduku

Kandidat koji se treći put zaredom prijavio na predsjednički natječaj smatra da je rezultat imperativ

Mario Vrdoljak je zadnjeg dana natječaja predao kandidaturu za Hajdukova predsjednika. On je već dva puta bio u najužem krugu kandidata, ali je u oba navrata izabran Marin Brbić. Ovo mu je treći put, s tim da sada prvi put izlazi u medije, pa je logično bilo da ga pitamo zašto...

- Svaki dan u medijima izlaze imena kandidata, a i na Brbićevu primjeru iz prošlih izbora se vidjelo da pojavljivanje u javnosti ne donosi ništa loše. Treći put sam se prijavio iz dišpeta i uopće se ne zamaram s tim kolike su mi šanse - kazao nam je Vrdoljak, diplomirani inženjer sigurnosti, zaposlen na menadžerskoj poziciji u Konzumu.

Naravno da je prva asocijacija pri spomenu vaše firme Agrokor, Ivica Todorić...

- Ovo je čisto moja kandidatura, nema nikakve veze s firmom. Ako me izaberu u upravu Hajduka već imam desetak velikih firmi koje su spremne biti ozbiljni sponzori, ali među njima nije Konzum. Sponzori su nešto internacionalni, nešto hrvatski. 

Možete li otkriti dio programa?

- Mogu samo reći da je koncipiran u tri kategorije, gdje su kratkoročni ciljevi financijska stabilizacija unutar godinu dana, te iskorak glede sportskog rezultata. Reći ću otvoreno: ako u tri godine netko ne može osvojiti naslov prvaka u HNL-u, onda mora priznati da je neuspješan i nema više što raditi u Hajduku. Ja to stvarno mislim.

Ali, okolnosti u kojima Hajduk igra su posebne...

- Slažem se. Ali moram reći da ne bih došao u Hajduk samo sudjelovati, nego boriti se za trofeje, 11 godina je predug period kada netko nije prvak.

Gdje vidite problem?

- Nije dobro raspoređen Hajdukov budžet. Prva momčad košta 22 posto budžeta, a prosjek u Europi je 51 posto. Operativni trošak Hajduka je 60 posto, a u Europi 36 posto. Hajduk je nogometni klub, mora se boriti za naslov, a s osvajanjem trofeja porast će vrijednost igrača i privlače se sponzori. Rezultat je imperativ. U protekle četiri godine se Hajduk mogao puno bolje rekuperati. Previše je igrača sa strane koji se nisu pokazali kao pojačanja. Osim Kouassija nitko nije donio dodatnu vrijednost.

Što kažete na mogućnost izbora tročlane uprave?

- Nisam za to. Mislim da onaj koji dođe mora birati svoje ljude, a ne da mu se nametnu.

Plaća?

- Vjerojatno će biti jednaka Brbićevoj. Ja mogu prihvatiti manju plaću, ali onda ću tražiti bonus za osvajanje naslova prvaka.

Stalno spominjete osvajanje prvenstva...

- Prijavio sam se jer mislim da Hajduk mora biti prvak i da ja to mogu ostvariti.

Što nam još možete otkriti?

- Želim reorganizirati omladinsku školu, koja bi dobila ime 'Tomislav Ivić', po našem najboljem treneru svih vremena. To je srednjoročni plan, a dugoročni je da se napravi infrastruktura, te Kamp, za koji bi Spinut ili Lora bili idealne lokacije. Također bih na duge staze volio da Hajduk igra ligu s klubovima iz Mađarske, Austrije, Slovenije, Češke i Slovačke. Imao sam već razgovore na tu temu i to je ostvarivo. Dakle, nisam za ligu bivše države, ali jesam za ovu, koja bi donijela puno veći kolač od sponzora i tv-prava. Ta ideja se nije svidjela nadzornicima kada sam je prvi put iznio.

Štednja?

- Slažem se da treba štediti, ali potrebna je i investicija. Ne bi ni moj gazda imao ovo što ima da nije investirao.

HNS?

- Hajduk mora imati svog predstavnika u IO HNS-a... Predispozicije s promjenama u Županijskom savezu su napravljene, a Hajduk bi morao izabrati i osobu iza koje bi stao da se kandidira za predsjednika HNS-a.

Poruka za kraj...

- Prijavio sam se na natječaj jer sam smatrao da je lako kritizirati, ali treba nešto i napraviti. Ja sam inače iz Drniša, a 1991. godine u ratu sam izgubio sve. Nemam niti jednu fotografiju, niti uspomenu iz djetinjstva, ostala mi je samo figurica 'Bili' iz 1975. godine, koja mi je prirasla srcu. U cijelu ovu priču ulazim spreman, a nemam što kriti - za mene je rezultat na prvom mjestu!

Vaša reakcija na temu