Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Bruno Karadža INTERVJU Marko Futacs: Ambijent je zapalio vatru u nama, navijači su vidjeli koliko možemo, moramo sada ostati na ovoj razini

INTERVJU Marko Futacs: Ambijent je zapalio vatru u nama, navijači su vidjeli koliko možemo, moramo sada ostati na ovoj razini

Imamo sjajnu atmosferu u svlačionici, nema jezične barijere

Marko Futacs je protiv Rijeke odigrao jednu od svojih najboljih utakmica u bijelom dresu. Bio je raspoložen, opasan, nudio se, dobivao duele...

- Još da smo pobijedili, bila bi to prava stvar. Remizirali smo, ali sretan sam s igrom koju smo prikazali, bila je to naša najbolja partija u posljednje vrijeme. Što se mene osobno tiče, volio bih da sam zabio, moram neke stvari popraviti, tek će doći moje najbolje utakmice - rekao nam je Futacs.

Što misliš popraviti?

- Zadovoljan sam kako sam čuvao loptu, ali moram više biti 'vuk' u šansi za gol. Protiv Osijeka sam zabio iz ničega, ali smo izgubili. Bilo bi super da sam sada pogodio, pogotovo onu drugu situaciju kada sam htio izvesti 'mali lob'. Kut je bio malen, imao sam igrača na leđima, ideja je bila dobra, ali mogao sam to i bolje napraviti.

Mnogo si se otvarao, inače ti često znaju suditi kontraprekršaje... 

- Bio sam sretan koliko sam duela dobio. Pa pomoglo mi je što je sudac bio fer. Osjetim kada se mogu 'tući', inače ti dva-tri puta svirnu faul u napadu pa odmah moraš igrati drugačije.

Očekivalo se da ćeš možda dobiti poziv za mađarsku reprezentaciju, ali to se ovoga puta nije dogodilo...

- Bojao sam se ovog pitanja. Nikad ne znam što misle u Mađarskoj, možda me stalno gledaju, možda nikako. Nisam dobio poziv za Portugal, a dalje što bude. Nema veze, idemo dalje, neću se ubiti radi toga, igram za Hajduk, čekaju me novi izazovi.

Što kažeš na ambijent u derbiju na Poljudu, jesi li već negdje nešto slično doživio?

- Bilo je ludo. Inače su i u Engleskoj, u Portsmouthu gdje sam nastupao, također poznati po dobroj atmosferi, ambijent se može uspoređivati s poljudskim. Imao sam jako dobar osjećaj protiv Rijeke, super je igrati kod kuće u ovakvoj atmosferi. Zapalilo je to vatru u nama.

Kao da niste bili ista momčad koja je istrčala u Osijeku...

- Bili smo jako tužni nakon tog gostovanja, ali igrali smo 50-50 do jedanaesterca.

Ne bih se baš složio, tamo ste se uglavnom branili, ovdje od početka pritisli...

- Sad smo igrali kod kuće, a tamo u gostima. Igrali smo hrabro protiv Rijeke. U pravu ste da su to bila naša dva različita izdanja. Sad smo u lošoj situaciji jer su navijači vidjeli koliko možemo, haha. Moramo sad zadržati ovu razinu.

Sljedeći protivnik je Lokomotiva.

- Bit će to teška utakmica u gostima, u ne tako dobrom ambijentu, a ni teren neće biti tako dobar. Moramo zadržati ovaj borbeni duh pa nećemo imati problema.

Baš nas zanima kakvo ćete lice pokazati...

- Za Rijeku smo promijenili taktiku, pa sam ja jedini bio sasvim isturen. U Osijeku smo bili dvojica, možda je i to razlika. Kompaktniji smo bili s jednim više igračem iza, protiv Rijeke je to ispalo odlično. Nogomet je nepredvidiv, ali možemo reći da smo odigrali dobro s liderom i moramo taj mentalitet ponijeti sa sobom dalje.

Bio sam jako skeptičan nakon tvojih prvih utakmica, pogotovo one u Zaprešiću, ali moram priznati da si trenutno lider na terenu, željom i zalaganjem vučeš ostale.

- Idem korak po korak. Moramo raditi, imati motiv, a onda će doći naše vrijeme. To je mentalitet kojega moramo imati.

Čitatelje će zanimati kakva je atmosfera u svlačionici, ima dosta razmišljanja kako je previše stranaca, koliko ste vi igrači homogeni?

- Bio sam u zemljama gdje je znalo biti puno problema po tom pitanju. Mi razgovaramo u autobusu, pričamo jedan s drugim o detaljima s utakmice. Imamo sjajnu atmosferu, nema jezične barijere, svi igrači i trener govore engleski. Ako izgubimo utakmicu, razlog sigurno nije što se grupiramo ili nismo cjelina. Baš suprotno, odlični smo prijatelji, razumijemo se, pokušavamo pomoći jedan drugome. To ne znači da govorimo između sebe stalno: 'Bravo, bravo', uistinu se trudimo popraviti što ne valja - zaključio je Futacs. 

Vaša reakcija na temu