Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Robert Matić / hajduk.hr INTERVJU Stanko Jurić: Nikako ne mogu sakriti emociju, nisam imao namjeru nikoga uvrijediti

INTERVJU Stanko Jurić: Nikako ne mogu sakriti emociju, nisam imao namjeru nikoga uvrijediti

Nakon Rijeke mi se ništa u životu nije promijenilo, idem u isti kafić na Pujankama, imam isti ritual

Stanko Jurić obilježio je jadranski derbi. Zabio je vodeći pogodak, pogodio stativu, potom i gredu. Bio je aktivan na terenu, ali i izvan njega. Na kraju susreta završio je na sjeveru i s mikrofonom u ruci zapjevao među najžešćim pristašama.

- Otišao sam na sjever jer mi je jedna od životnih želja bila zapjevati s Torcidom. Pjesma je krenula s tribine, ponijele su me emocije. To mi jedan od najemotivnijih trenutaka u životu - priča nam Jurić tri dana nakon ogleda s Rijekom.

Kako je to sve skupa izgledalo?

- Pjesma je krenula s tribine. Ja sam pjevao 'ja te volim Hajduče'. Krenuo sam pjevati jedno, a Torcida je nastavila pjevati što je vođa navijanja pjevao. Ali, to nije bitno, bitno je da smo pobijedili i da smo korak bliže Europi.

Neki su se osjetili povrijeđenim, bojite li se kazne?

- Nisam imao namjeru nikoga uvrijediti. Ispričavam se ako sam ikoga uvrijedio, nije mi bila namjera.

Na sjever ste se popeli preko transparenta Torcide Pujanke?

- Kada sam sjeo na klupu, vidio sam transparent 'Torcida uz navijače sa zabranom' i do njega 'Torcida Pujanke'. Skinuo sam kopačke već prije da se lakše popnem. Meni je to već dugo bila želja, čekao sam pravu priliku. Nisu nas rezultati pomazili, nisam se nadao ni protiv Rijeke. Kada me trener sjeo na klupu, rekao sam to je to. Nikad ne znaš što se može dogoditi da tu priliku koju sam imao možda nikad neću dobiti. Bilo je sad ili nikad.

Izgleda da sa trenerom imate poseban odnos?

- Dosta pričamo. Dok sam bio u drugoj momčadi dosta sam napredovao, pogotovo taktički. Imam sastanke pojedinačno, stožer dosta radi sa mnom. S trenerom imam dosta otvoren i dobar odnos.

Neki su vas nakon Rijeke usporedili sa Ivanom Gudeljem?

- Drago mi je zbog toga, ali posebno bih htio poraditi na tehničko-taktičkim detaljima. Već ih imam, ali trebao bi poraditi na nekim stvarima.

Na zimu ste mogli otići u Italiju. Da je do toga došlo ne bi bilo svega ovoga?

- Nisam ni htio ići tada. Ali, skrenuo bih pažnju na momčad. Svaka čast suigračima, odigrali smo brutalno od prve do zadnje minute. Sada je najbitnije da uhvatimo kontinuitet do kraja. 

Hoćete li Vi uhvatiti kontinuitet do kraja sezone?

- Najbitnije je da se pobjeđuje. Kada ne igram, a kada se pobijedi nije mi žao. Najgore je kada se gubi, a ne igraš, to me najviše boli. Ali, kada se pobjeđuje, onda je sve ostalo nebitno.

Je li vas u životu koštala iskrenost?

- Puno puta. Takav sam, mislim da nekad treba biti pametan i prešutiti neke stvari. Imao sam puno situacija u životu. 

Koliko često emocija zna bit otežavajuća okolnost?

- Mene svi koji znaju, prijatelji i obitelj znaju da sam dosta emotivan. Teško sakrivam emociju, ne mogu je nikako sakriti. Mislim da to nije toliko loše, ali treba znati u kojem je trenutku pokazati, a kada je bolje sakriti.

Koliko je Stanko Jurić bolji igrač od dolaska na Poljud?

- Neizmjerno puno, u svim segmentima sam napredovao. Svi mi to kažu, pogotovo oni koji me znaju iz Dugopolja. Kažu da u životu nisu vidjeli toliki napredak jednog igrača u godinu dana. Nikad mi se nije dogodilo da stagniram, baš napredujem puno.

Nedostaje li vam tehničkih sposobnosti?

- Radim dosta na tome. Svaki dan, mjesec, radim na stvarima koje mi nedostaju.

Je li vam se što promijenilo u životu nakon Rijeke?

- Ništa, meni je to sve isto. Idem u isti kafić na Pujankama, imam isti ritual. Osjećao sam da će se to dogoditi, ali ništa se u mom životu ne mijenja.

Slijedi Gorica...

- Nismo je još dobili ove sezone, nezgodni su, ali mislim da je to odlična prilika da dobijemo utakmicu, da uhvatimo kontinuitet.

Je li sad i na Vama veća odgovornost nakon odlične partije protiv Rijeke?

- Mislim da je najveća odgovornost bila sad protiv Rijeke. Nisam igrao i morao sam pokazati da sam taj, imao sam poseban motiv. Zadnji put sam protiv Rijeke bio igrač utakmice, sada opet.

Razmišlja li se o novom ugovoru. Postojeći istječe ba ljeto 2020.?

- Ne razmišljam o tome. Istaknuo bih momčad, odigrali smo vrhunski, to je pokazatelj da dobro radimo. 

Koliko bodova nedostaje do ulaska u Europu?

- Idemo svaku utakmicu na pobjedu.

Nakon što ste zabili pogodak protiv Rijeke imali ste još dvije šanse. Kako ste to proživjeli?

- Tada smo stvarno dominirali, imao sam osjećaj da nam ne mogu zaprijetiti. Nisam razmišljao da možemo primiti gol. Nije bilo žaljenja, baš sam razmišljao samo u pozitivnom smjeru. Dosta smo napredovali u tom dijelu.

Jeste li protiv Rijeke odigrali pola sata za pamćenje?

- Svatko od nas može odigrati dobru utakmicu, ali najteže je to ponavljati. Trener traži od mene, od visoke osmice da sam stalno u završnici, da ulazim iz drugog plana. Protiv Osijeka je to bio problem, s malo igrača smo dolazili u završnicu, na to nam je trener ukazao.

Koja je sljedeća želja?

- To ne otkrivam.

Koliko želja još imate?

- 'Samo jednu želju imam'... - zaključio je Jurić.

Vaša reakcija na temu