Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Ivan Delić, jedini hajdukovac s minutažom u Čileu: Bilo je to sjajno iskustvo nakon oporavka od operacije

Ivan Delić, jedini hajdukovac s minutažom u Čileu: Bilo je to sjajno iskustvo nakon oporavka od operacije

On je napadač, igra na poziciji gdje je Hajduk tanak, ali ne očekuje poziv na pripreme prve momčadi

Ivan Delić jedini je član Hajduka koji je imao minutažu na Svjetskom prvenstvu U-17 reprezentacija u Čileu. On je napadač, rođen je 29. rujna 1998. godine, a u ekipi sastavljenoj uglavnom od dinamovaca, ipak je uspio sakupiti tri nastupa, s tim da je i asistirao za gol protiv Njemačke...

- Bilo je to za mene odlično iskustvo. Momci su bili vrlo dobri, atmosfera sjajna, a i rezultat je bio dobar jer smo uspjeli izboriti četvrtfinale – kazao nam je Delić po slijetanju u zagrebačku zračnu luku.

U prve dvije utakmice njih trojica iz Hajduka su grijali klupu, a onda je on ušao...

- Odigrao sam tri minute protiv Nigerije, pa sedam s Njemačkom...

Tu smo ga zaustavili, Dodao je za 2:0 u situaciji kada bi mnogi pucali...

- Vidio sam da je Lovren bolje postavljen od mene i dodao mu loptu. Da sam imao više minuta u nogama, vjerojatno bi mi i samopouzanje bilo veće, pa bi gledao kako i sam zabiti, ali dobro je i ovako, on je ipak bio u boljoj poziciji – priča Delić.

Pohvalio ga je i izbornik Dario Bašić.

- Rekao mi je da je moj ulazak odlično utjecao na momčad. Otvorena je bila opcija da protiv Malija počnem jer su neki igrači bili ozlijeđeni, ali na kraju sam ipak ušao pola sata. Oni su iza bili čvrsti, stajali dobro i sačuvali taj gol prednosti.

SP je prošlost, a Hajduk budućnost. Delić je gotovo nepoznat, iako je već u dobi kada su Vlašić i Balić okusili pripreme prve momčadi. Burićev sastav je ionako tanak s napadačima...

- Meni to u ovom trenutku zvuči nestvarno, makar bi mi predstavljalo izazov. Po povratku u Split se moram javiti trenerima Žiliću i Juriću, pa ćemo vidjeti što i kako dalje.

Žilić je trener juniora, gdje je Delić odigrao sjajnu prošlu sezonu. Na kraju je bio i prvi strijelac turnira u Francuskoj, ali nije napravio novi iskorak u klubu jer nije prošao pripreme...

- Zbog operacije kile sam se kasnije uključio u rad. Ove sezone iza sebe imam par tjedana rada s juniorima, nakon čega sam priključen Hajduku II, gdje sam dvije utakmice bio u kadru.

Delić je ušao s klupe protiv Neretvanca, a još je jednu utakmicu bio zamjena, no nije ulazio. Kako će se njegova karijera dalje razvijati ostaje za vidjeti. Notirajmo ovdje da je on bio najbolje dijete Orkana iz Dugog Rata, koje je radilo razliku u svom uzrastu. Tražili su ga i drugi klubovi, ali ga je Goran Vučević, nakon razgovora s roditeljima, doveo u Hajduk.

- Mislim da sam bio najmlađi stipendist u povijesti kluba, išao sam tada u 6. razred osnovne škole – sjeća se Delić, koji je prve korake učio od trenera Trogrlića i Ivetića.

Zanimljivo će biti pratiti njegov daljnji razvoj. Hoće li igrati u Hajduku II? Ostaje li u Žilićevim juniorima? Je li već zreo da ga Burić proba na pripremama? Eto nekoliko otvorenih pitanja, na koja će odgovore dati Hajdukova struka u narednom periodu. U svakom slučaju ostaje zapisano da je Delić jedini junior Hajduka koji je nastupio u Čileu, gdje su još bili Šutalo i Karamarko, ali nisu ulazili u igru.  

Vaša reakcija na temu