Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Ivica Čavka Ivan Gudelj: Krpan mi je jednostavno rekao da želi postaviti svoje ljude

Ivan Gudelj: Krpan mi je jednostavno rekao da želi postaviti svoje ljude

Dalmacija prvi put od hrvatske samostalnosti nema niti jednog izbornika mlađih uzrasta od U-15 do U-21 reprezentacije

Josip Šimunić novi je izbornik U-19 reprezentacije Hrvatske. Obistinila se priča o smjeni Ivana Gudelja, koja se po kuloarima mogla čuti i prije kraja Elitnog kola.

Proćakulali smo s Gudeljem jutros, zanimalo nas je kako su mu u HNS-u objasnili razlog smjene jer ako je to prvo mjesto Norveške, tada bi morali popadati redom svi izbornici koji nisu izborili EP, a među njima bi bio i aktualni instruktor Petar Krpan...

- Krpan mi je jednostavno rekao da želi postaviti svoje ljude. Pozicija instruktora mu omogućuje da bira koga želi na mjestu izbornika, a Stručna komisija dalje prosljeđuje njegove odluke na Izvršni odbor - kazao nam je Gudelj.

Šimunić, a ni Ognjen Vukojević, koji je preuzeo U-20 selekciju, nemaju UEFA Pro licencu...

- Očito je da licenca nije uvjet za mjesto izbornika mlađih selekcija. Ponavljam, instruktor je odabrao ljude koje želi na izborničkim pozicijama i ne treba sad dalje razglabati o licencama i trenerskom iskustvu. Šimunić i Vukojević su bivši reprezentativci, dugo su u nogometu, a ako HNS nema propisano da izbornik koji radi s djecom mora imati nekakav trenerski staž i UEFA Pro licencu, tada ova odluka nema papirnatih prepreka.

OK, nema 'papirnatih', ali pitali smo Gudelja kako je on osobno doživio sve skupa...

- Najmanje je bitno jesam li ja izbornik ili ne. Problem je puno širi, a odnosi se na činjenicu što Dalmacija prvi put od hrvatske samostalnosti nema niti jednog izbornika mlađih uzrasta od U-15 do U-21 reprezentacije.

Baš na dan kada je Gudelj imao sastanak s Marijanom Kustićem, u tajnosti se održao i sastanak na kojemu su Marin Brbić, Benjamin Perasović i Andro Krstulović Opara razgovarali o igranju hrvatske nogometne reprezentacije u Splitu. Zanimalo nas je i je li u cijeloj priči bio sporan sastanak Gudelja i drugih veterana s predstavnicima Torcide i Našeg Hajduka.

- Najprije, ne bih povezivao eventualnu utakmicu A-reprezentacije u Splitu s mojim slučajem. Pregovore ostavimo Brbiću i Perasoviću, bit će kako oni dogovore s Kustićem. Što se tiče sastanka veterana i Torcide, meni je dan danas drago što se on dogodio i ponovit ću da je to bilo super za podizanje atmosfere oko Hajduka. Izjavio sam tada da oni imaju moju maksimalnu potporu, a isto kažem i sada jer nevjerojatna je strast i žar s kojom ti navijači pričaju o Hajduku. Ne znam je li ta priča utjecala na moju poziciju, ali sad sve skupa više nije ni bitno. Važno je jedino da bi trebali postojati kriteriji i ne smije se dogoditi da sredina koja je izbacila Tomislava Ivića, Stanka Poklepovića, Biću Mladinića i druge trenerske velikane ostane sasvim na margini kada su u pitanju trenerski kadrovi u nacionalnim selekcijama mlađih uzrasta.     

Vaša reakcija na temu