Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Ivica Čavka Ivan Gudelj: Norvežanima treba čestitati na zasluženoj pobjedi i prolasku na Euro

Ivan Gudelj: Norvežanima treba čestitati na zasluženoj pobjedi i prolasku na Euro

Postigli su nam tri pogotka iz tri udarca

Hrvatska reprezentacija do 19 godina završila je na trećem mjestu u Elitnom krugu kvalifikacija za Europsko prvenstvo. Izabranici Ivana Gudelja nastup su zaključili porazom u Sinju (2:3) od Norveške koja je na koncu izborila nastup na Euru.

- Znali smo da je Norveška izuzetno organizirana momčad. Mi smo imali pomoć vjetra u prvom dijelu, imali smo jalovu premoć, puno smo igrali u širinu. Nismo nametnuli presing i pritisak koji smo očekivali i pripremali. Unatoč tome, imali smo tri situacije u kojima smo mogli postići pogodak. Norveška nam nije zapucala na gol do 40. minute kada je došlo do greške našeg veznog reda, odnosno odigravanja petom Dolčeka. Uvijek volim reći da momčad koja iz takve situacije dođe do gola, to je zasluženo. Mi svoje šanse nismo iskoristili, Norveška je svoje iskoristila - rekao je hrvatski izbornik Ivan Gudelj, a potom dodao:

- Postigli su nam tri pogotka iz tri udarca. Onda smo se vratili, imali šanse. Na kraju smo pokušali stići do izjednačenja, ali nismo uspjeli. Norvežanima treba čestitati na zasluženoj pobjedi i prolasku na Euro.

Kakav je ukupni dojam?

- Treba biti realan. Odigrali smo dobro prve dvije utakmice protiv Njemačke i Mađarske. Od Njemačke smo nesretno izgubili, ali kada primiš gol u zadnjoj minuti moraš analizirati zašto je to tako. Danas je utakmica pokazala da ne moramo za ničim žaliti jer mislim da nismo zaslužili prolaz. Ova momčad ima dobre pojedince. Oni će kroz klupski razvoj napredovati i biti sutra pravi igrači. Bilo je generacija koje isto nisu uspjele doći na završnicu Europskog prvenstva, a postali su dobri igrači. Ja im to od srca želim - zaključio je Gudelj.

Vaša reakcija na temu