Foto: Joško Šupić HAJDUK PROSLAVIO ROĐENDAN Ivan Kos: Srce mi je danas veliko, a knjiga pred vama je klupska povijesna osobna iskaznica

HAJDUK PROSLAVIO ROĐENDAN Ivan Kos: Srce mi je danas veliko, a knjiga pred vama je klupska povijesna osobna iskaznica

Predstavljena je nova knjiga autora Jurice Gizdića

Hajduk je danas svečano obilježio 107. rođendan, a tom prigodom predstavljeno je i novo izdanje Jurice Gizdića 'HNK Hajduk Split'.

Predsjednik kluba Ivan Kos tom prigodom je rekao:

- Srce mi je zaista veliko, danas je 107. rođendan našeg najvećeg kluba. Odlučili smo se ovu obljetnicu obilježiti još jednom knjigom u nizu. Ona je klupska povijesna osobna iskaznica ili, kako smo je mi nazvali, mala monografija. Posjedujemo klupsku biblioteku kakvu ima malo koji klub u Europi, nije lako na šezdesetak stranica ispisati sve bure i oluje kroz koje je klub prošao.

Potom je riječ dobila dogradonačelnica Jelena Hrgović:

- Najprije svima izručujem pozdrave našeg gradonačelnika Andre Krstulovića Opare. Želja nam je da Hajduk nastavi u dobrom tonu. Ovaj upravljački model je pokazao da može ozdraviti klub, te biti dobar primjer kojega mogu primijeniti i drugi klubovi. Želimo Hajduku za 107. rođendan da ga prate ljudi velikoga srca, njegova publika, te da živi s gradom i bude drugo ime za grad Split.

Potom je dugogodišnji urednik u Slobodnoj Dalmaciji Mijo Grabovac predstavio 72. po redu knjigu o Hajduku, a 18. koju o 'bijelima' napisao Gizdić, da bi autor knjige na kraju kazao:

- Hvala svima na lijepim riječima i pljesku. Pred nama je 'mini monografija' u kojoj sam na 60 stranica sažeo ono najznačajnije što se u 107 godina dešavalo, a to nije bilo lako. Pokušali smo, nadam se da smo uspjeli, vi ćete biti najbolji suci. U vrijeme održavanja Zimskih olimpijskih igara Hajduk se sjeća svojih prvih osvajača olimpijskih medalja od prije 70 godina. Prisjetimo se medaljonoša iz Londona, Frane Matošića, Bernarda Vukasa i Bože Brokete

Gizdić je još zahvalio veteranima koji su mu uvijek pri ruci, a onda je posebno pozdravio Zvonka Begu, nositelja zlatne olimpijske medalje iz 1960. godine.

Na kraju je predsjednik Kos prigodno uručio knjige kćeri Frane Matošića Katiji Spain, supruzi Bajde Vukasa Stjepanki Vukas, te tajniku DPH Dubrovnik Mariju Luji koji je primio u ime obitelji Bože Brokete, poslije čega su svi uzvanici otišli prema Bijelom salonu, gdje je organiziran slavljenički domjenak.  

Vaša reakcija na temu
Pregledaj komentare