Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Ivan Kos: Tko god šuti i prihvaća ovo stanje jednako je odgovoran kao i oni koji su njegov izvor

Ivan Kos: Tko god šuti i prihvaća ovo stanje jednako je odgovoran kao i oni koji su njegov izvor

Ovaj vikend se nije dogodilo ništa što ne opterećuje hrvatski nogomet već niz godina

Hajdukov predsjednik Ivan Kos je na upit za komentar događanja na utakmici Dinama i Cibalije rekao:

- Ovaj vikend se nije dogodilo ništa što ne opterećuje hrvatski nogomet već niz godina. Ovo su samo plodovi sustava koji je naopako postavljen. Stalno ukazujemo na probleme, nudimo rješenja i tražimo promjene. Sudjelovali smo u promjeni zakona, koji se do danas ne poštuje. U borbi smo dugo vremena bili sami, ali nadam se da svi postaju svjesni da je ovakvo stanje neodrživo i štetno za nogomet.

Potom je nastavio:

- Ukazujemo na probleme, nudimo rješenja po pitanju infrastrukture, sudačke organizacije, pravednosti sustava... Ponavljam, to nije pitanje jednog kluba. Jučer je to bila Cibalia, prekjučer Hajduk, prošli tjedan Slaven Belupo, drugi tjedan će biti netko treći. Radi se o ravnomjernom razvoju nacionalnog nogometa i ravnopravnosti svih koji su dio nogometne obitelji. Na žalost, vodeći ljudi su pokazali da nisu spremni na promjene. Hajduk nije tu da bi rušio nego da bi sudjelovao u obnovi nogometa, ali oni koji nisu spremni za promjene moraju otpasti, ali svaki nogometaš, nogometni djelatnik, funkcioner, klub, predstavnik vlasti mora preuzeti svoj dio odgovornosti. Tko god šuti i prihvaća ovo stanje jednako je odgovoran kao i oni koji su njegov izvor.

Vaša reakcija na temu