Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Ivica Čavka Ivan Kos: U ovom trenutku nam prodaja nije nužna, a Janica je puno radila u istom smjeru kao mi

Ivan Kos: U ovom trenutku nam prodaja nije nužna, a Janica je puno radila u istom smjeru kao mi

Svake sezone moramo raditi iskorak i ja očekujem da će tako biti i sljedeće

Predsjednik Hajduka Ivan Kos izašao je pred novinare danas na Poljudu i ponudio svoja razmišljanja o nekim aktualmim temama, a krenuo je s pitanjima oko pojačanja...

- Radimo na pojačanjima, ali nemojte me pitati kada će biti tu. Neki će već biti na prozivci, ali nama je uvijek problem što natjecanja kreću dosta ranije nego u zapadnim zemljama. Mnogi su igrači još na odmoru i kalkuliraju s angažmanima.

Što je s igračima koji su na posudbi u Hajduku?

- Svaki igrač je posebna priča i na svakom posebno radimo. Međutim, to su pitanja za Marija Branca koji vrlo dobro poznaje tu problematiku. On će dati odgovor na ta pitanja.

Hoće li Hajduk biti bolji sljedeće sezone?

- To je jedino što u seniorskom nogometu moramo raditi. Svake sezone raditi iskorak i ja očekujem da će tako biti i sljedeće. 

Što je s dogovorom oko Ultre?

- Ultri se mijenjala organizacijska ekipa, lokalni izbori su također usporili tu priču. Sada se nadam da ćemo u narednom periodu završiti tu priču, ali pričekajmo još da se nova vlast konsolidira. Nadam se da će to što prije biti riješeno.

Hoće li Hajduk morati prodavati u ovom prijelaznom roku?

- Volim reći da su svi na prodaju, ali sigurno nećemo ići u rasprodaju. Moramo biti konkurentni i kvalitetni. Najsretniji bih bio da ne moramo nikoga prodati, ali ne mogu reći u ovom trenutku hoćemo li prodati jednog ili dvojicu igrača. Nije sto posto ni da ćemo ikoga prodati. Nama je ljetni period ključan, očekujem da ćemo proći do playoffa Europske lige, a ta zadnja utakmica je 24. kolovoza. Do tada još ima vremena za izlazne transfere. U ovom trenutku prodaja nije nužna.

Transferima Perišića i Kalinića bi Hajduk mogao zaraditi još koji milijun...

- To je najbolja stvar. Ne utječete na kvalitetu momčadi, a dolazi do priljeva novca. Da je toga više, bilo bi još lakše.

Na koncu je ponovio svoj stav i stav kluba o napadu na Janicu Kostelić...

- Postoji mnogo nelogičnosti, ali ona je puno radila u smjeru u kojem radimo i mi. Borila se za pravo, pravičnost, jednakost i sustav. Meni je žao što se ovo dogodilo, ona se na pravi način bori i nije zaslužila ono što se dogodilo. Žalosno je i da je Hrvat na Hrvata digao ruku, samo da ne dođe do proljevanja krvi. Hajduk će uvijek biti konstruktivan i sjesti za stol, želimo istinski dubinske promjene, stvari se mogu mijenjati  - kazao je između ostalog Kos.

Vaša reakcija na temu