Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Ivica Mornar: Skandinavske ekipe su uvijek fizički moćne i jake, a igraju isto kod kuće i u gostima

Ivica Mornar: Skandinavske ekipe su uvijek fizički moćne i jake, a igraju isto kod kuće i u gostima

Ako ćemo gledati u postotku, mislim da su šanse 60:40 na strani Hajduka

Uoči jučerašnjeg humanitarnog turnira za pomoć splitskim vatrogascima upitali smo nekadašnjeg reprezentativca i igrača Hajduka Ivicu Mornara za osvrt na Hajdukov početak sezone. Popričali smo prije početka dvoboja s Interom...

- Hajduk izgleda izvrsno, kraj sedmog mjeseca je, nije bilo prevelike pauze i najvažnije je da je momčad ostala na okupu. Početak sezone pokazuje da je Hajduk na dobrom putu - započeo je Mornar.

Hajduku je svaka sljedeća utakmici u Europi ključna...

- Sljedeće pretkolo je uvijek veći izazov. I prošlih godina smo dolazili do zadnjeg pretkola u kojem smo nesretno gubili, ali uz ne baš briljantne igre. Sada se vidi pomak, jaki smo u svim linijama. Uigrani smo bez obzira što je rana faza sezone. Svi trebaju biti zadovoljni i veseliti se predstojećim utakmicama.

S kakvim rezultatom 'bijeli' mogu biti zadovoljni nakon prve utakmice u Danskoj?

- Uvijek je zadovoljavajuće otići bez poraza kući na uzvrat. Pogotovo bi to bilo važno jer će Hajduk drugu utakmicu igrati bez gledatelja na Poljudu. To je veliki hendikep. Prva utakmica je zato ključ, jedan gol u gostima radi ogromnu razliku.

Brondby djeluje kao tipična momčad sa sjevera Europe...

- Skandinavske ekipe su uvijek fizički moćne i jake. Igraju visoki presing, igrači su superiorni u fizičkom smislu. Međutim, i Hajduk ove sezone ima sve to. Možemo im se suprotstaviti istom igrom.

Tko je ostavio najbolji dojam na početku sezone od igrača?

- Erceg iskače, to je očito. Ide ga gol još od kraja prošle sezone, prikazuje sve bolje igre. Futacs može još bolje, pokazao je to prošle sezone. Mislim da je napad najmanji problem u ovoj momčadi.

Mornar ima dobra iskustva sa skandinavskim ekipama...

- Uvijek su to bile teške utakmice, ali mislim da sam dobro prolazio. Oni igraju isti nogomet i kući i u gostima - kazao je Mornar, pa zaključio:

- Ja sam uvijek optimist, ako ćemo gledati u postotku, mislim da su šanse 60:40  na strani Hajduka.

Vaša reakcija na temu