Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
IZ PRVE RUKE Marijan Kustić: Uvest ćemo VAR tehnologiju već za drugi dio prvenstva koje je pred nama!

IZ PRVE RUKE Marijan Kustić: Uvest ćemo VAR tehnologiju već za drugi dio prvenstva koje je pred nama!

Po nama je Alen Gerek bio najbolje rješenje - prokomentirao je imenovanje novog povjerenika za suđenje

Hoće li HNS uvesti VAR tehnologiju već za prvenstvo HNL-a koje je pred nama? To pitanje smo postavili HNS-ovom direktoru za natjecanje i infrastrukturu Marijanu Kustiću...

- Zatražili smo odobrenje FIFA-e, potom će se sve skupa testirati na dvije-tri utakmice, dakle potrebno je da se prođe određena procedura. No, mogu vam potvrditi da bi za drugi dio prvenstva to trebalo biti spremno. U početku samo za derbije, ali od siječnja možete računati da će VAR biti na našim terenima - jasan je bio Kustić.

Zadnji put smo se čuli nakon razočaravajućeg suđenja u Vinkovcima, a tada je najavio mogućnost promjena u sudačkoj organizaciji. Dogodilo se to da je novim povjerenikom za suđenje imenovan istaknuti HDZ-ovac Alen Gerek, bivši nogometni sudac, što je izazvalo brojne polemike pa smo ga upitali da nam i to komentira...

- U cijeloj priči je jako bitna, možda i najbitnija osoba koja delegira suce. Mi smo smatrali da je Gerek najbolje rješenje. I to što ćemo uvesti VAR dovoljno govori o tome koliko želimo eliminirati mogućnost previda. Ne zaboravimo da je upravo VAR doveo do jedanaesterca za Francusku u finalu SP-a. Idemo u tom smjeru da pokušamo smanjiti mogućnost pogreške koliko god je to moguće, to je sve što u ovom trenutku mogu reći.

Vaša reakcija na temu