Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Izložba i tribina '70 godina košarkaškog kluba Split' u Kući slave splitskog sporta: 69 dresova i jedan džemper

Izložba i tribina '70 godina košarkaškog kluba Split' u Kući slave splitskog sporta: 69 dresova i jedan džemper

Mogu se vidjeti i brojni trofeji, ali i lopta s kojom je Šolman 1977. Splitu donio naslov

Drugi čin proslave 70 godina postojanja KK Splita održat će se danas od 18 sati u Kući slave splitskog sporta. Svečana tribina na kojoj će legendarna imena splitske košarke, Vele Tomić, Damir Šolman, Branko Macura, Dino Rađa, Josip Vranković, Srđan Subotić, Žana Lelas, Željana Listeš Rađa, odgovarati na pitanja moderatora. 

Odmah potom, bit će otvorena izložba '70 godina košarkaškog kluba Split', na kojoj će uz 69 dresova, biti izložen i džemper Božidara Maljkovića u kojem je 'Božo Dioklecijan', kako su ga onda zvali u Splitu, osvajao dvije titule prvaka Europe. 

- Najstariji dresovi su s početka 70-ih godina, a posljednji koji je izložen je onaj Zvone Buljana, koji je prije mjesec dana otišao iz kluba - kazao je novinar Tomislav Gabelić, strastveni kolekcionar dresova KK Splita i Hajduka, koji je i organizator ove izložbe.

- Mogu se vidjeti dresovi iz skoro pa svih šampionskih generacija 'žutih', ali i neki zanimljivi poput onog Mikea Smreka iz 1997. kada je ostvarena povijesna pobjeda protiv Partizana ili Grgurevićevog iz 2001. kada je posljednji put napravljen značajniji iskorak u Europi - dodao je.


Neće se na izložbi pronaći samo dresovi, već i druge zanimljive stvari - pokal za prvaka Europe i Kupa Radivoja Koraća, zatim onaj namijenjen prvaku Jugoslavije, lopta s kojom je Jugoplastika 1977. osvojila naslov prvaka bivše države legendarnim košem Damira Šolmana, koju je nekako uspio sačuvati Mladen Tudor...

Ovo je samo nastavak proslave 70. rođendana kluba, prošle subote je predstavljena knjiga 'Legende o splitskoj košarci', a onaj posljednji će se održati 27. studenog u Spaladium areni, gdje će se, uz nastup Olivera Dragojevića i Petra Graše, premijerno prikazati dokumentarac 'Odiseja u žutom'.

Vaša reakcija na temu