Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
JADRAN U EUROPI: 'Ferencvaros je jedan od favorita cijele Lige prvaka, a za prolaz ćemo se boriti sa Francuzima'

JADRAN U EUROPI: 'Ferencvaros je jedan od favorita cijele Lige prvaka, a za prolaz ćemo se boriti sa Francuzima'

Utakmica u subotu je ključna, nadam se da ćemo biti pravi - rekao je Anđelo Šetka

Vaterpoliste Jadrana od petka do nedjelje u Francuskoj očekuje drugi krug kvalifikacija za Ligu prvaka. Osim domaćeg Pays d'Aixa protivnici Jadranu su mađarski Ferencvaros i nizozemski Alphen. Prve dvije momčadi idu u posljednji krug kvalifikacija, a apsolutni favorit je Ferencvaros koji je prošle sezone osvojio Eurokup.

- Za razliku od lani momčad je promijenjena, došlo je šest novih igrača. Nema više Marelje i Strujića, nova lica su Podrug, Kunac, Kovačić, Zović, Bego, Delić. Nismo kompletni, Ivan Krapić je ozlijedio rame na Svjetskom kupu, operiran je i nećemo na njega računati do kraja listopada. Očekujemo prolazak dalje - rekao je predsjednik Jadrana Albert Pavlović, a zatim je svoja očekivanja iznio trener Ivan Asić.

- Kompletirali smo se prošli tjedan, priključili su nam se Power i Šetka. Ferencvaros je jedan od favorita cijele Lige prvaka, a za prolaz ćemo se boriti sa Francuzima. Naš imperativ je da u svakoj utakmici damo sve od sebe. Krapić je jedan od nosioca igre, povukli smo Borisa Popovića koji već godinu i pol dana ne igra vaterpolo, vidjet ćemo kako će to izgledati. Imamo i trojicu bekova koji mogu pokriti poziciju centra.

Jedna od udarnih igli Jadrana je Anđelo Šetka.

- Jako dugo ljeto je iza nas. S nekim igračima nikad nisam igrao. Nisu ni drugi imali vremena za pripremu. Utakmica u subotu je ključna, nadam se da ćemo biti pravi. Momčad je ove godine stvarno dobra, imamo iskusnih igrača koji će pomoći mladima u razvoju.

Novo lice među jadranašima je iskusni Aljoša Kunac.

- Završila je sezona i pol u Poška gdje sam bio trener mlađih uzrasta i igrač. Htio sam i dalje tako, ali Pošk to nije mogao pružiti. Jadran je trenutno u boljoj situaciji, lijepo su me primili, vidi se da je profesionalan klub. Ja već svaku godinu govorim da mi je zadnja, vidjet ćemo kad završi sezona je li ovo posljednja. Optimističan sam jer imamo mladih igrača željnih dokazivanja. Mislim da će to biti lijepa priča - zaključio je Kunac.

Vaša reakcija na temu