Jasmin Huljaj: Hajduk mora ostvariti između 30 i 40 milijuna kuna godišnje od prodaje igrača da bi servisirao sve svoje obaveze!

Jasmin Huljaj: Hajduk mora ostvariti između 30 i 40 milijuna kuna godišnje od prodaje igrača da bi servisirao sve svoje obaveze!

Ciljevi za ovaj prijelazni rok su ostvareni prodajom Radoševića i Tome Bašića

Hajdukov predsjednik Jasmin Huljaj najprije je izrazio zadovoljstvo sa sinoćnjom utakmicom, požrtvovnošću i energijom igrača. Potom je kazao:

- Puno je bilo špekulacija je li klub pozitivan, klub je napravio dobar zaokret u poslovanju i posluje pozitivno, ali onaj dio izazova je likvidnost, ima li klub novca na računu jer uvijek se gleda imaš li novca u novčaniku. Ciljevi za ovaj prijelazni rok su ostvareni prodajom Radoševića i Tome Bašića. Da bi klub bio održiv, on mora prodavati igrače i naš cilj za ovaj prijelazni rok, kako bi bili likvidni, je da donesemo između 20 i 30 milijuna kuna netto prihoda. Taj cilj smo ostvarili, tako da mogu ustvrditi da je klub financijski stabilan, što je bio jedan od ciljeva po mom dolasku. Moj cilj je da financijski i poslovno klub bude održiv, što trenutno jest. Većina prihoda kluba dolazi od prodaje igrača, što se kroz buduće vrijeme mora smanjiti. radit će se na marketinškim prihodu, gdje ima prostora za poboljšanja. Svake godine Hajduk mora ostvariti između 30 i 40 milijuna kuna godišnje od prodaje igrača da bi servisirao sve svoje obaveze. Fokus će u perspektivi biti na afirmaciji igrača iz našeg pogona i prstena Dalmacije koje moramo prepoznati na vrijeme. U budućnosti možete očekivati još veći fokus na vlastite kadrove.

Upitan je za komentar rada svog prethodnika...

- Ne bih se usudio komentirati svoje prethodnike, meni je od svakog od njih bitno uzeti ono što je dobro, a kao i u svakoj Upravi je bilo boljih i lošijih poteza. Ne bih se bavio puno s prošlošću, nego omogućiti da prva momčad ima sve preduvjete za sportski uspjeh.

Huljaj prostor za poboljšanja vidi u marketingu...

- U tijeku smo pronalaženja adekvatne osobe za poziciju voditelja, vjerujem da bi do kraja rujna trebali to imati riješeno preko head-hunting agencije.

O terenu i Ultri je kazao:

- Napravili smo uvid u stanje terena, suradnja s njima je odlična, poduzeli su sve da teren oživi, čak smo zajedno i neke ekstra mjere radili. Dogovorili smo da idemo u zamjenu travnjaka. On će biti postavljen u vrijeme reprezentativne pauze, već je naručen. Travnjak će biti prirodan, a trošak će u većoj mjeri snositi Ultra.

Odgovorio je i na pitanje vidi li u perspektivi da će reprezentacija Hrvatske zaigrati na Poljudu...

- Mi smo se u klubu čuli sa svim igračima koji su potekli iz Hajduka. Nisam se u ovih mjesec dana stigao aviti pitanjem HNS-a, već gorućim i hitnim pitanjima oko kluba.

Konstatirano je kako Bjelanoviću brzo ističe ugovor...

- Saša i ja jako dobro surađujemo ovih mjesec dana, tako da smo se dogovorili kako Saša ostaje još godinu dana u klubu. Ima moju podršku, kao i trener, vjerujem da ćete ovaj trojac još dugo gledati - odgovorio je Huljaj.

Saša Bjelanović je upitan za komentar napisa o navodnom sukobu s Nižićem...

- U zadnje vrijeme je izašlo puno informacija, većina neprovjerenih. Bio je sastanak s predsjednikom u svlačionici i ništa to nije bilo izvan onoga što se događa u svlačionici, rekli smo si sve što smo imali za reći. Nižić je imao ponudu turskog kluba, ali rekli smo mu da nam je prevažan igrač koji u samoj svlačionici ima veliku ulogu i nismo ga bili spremni pustiti, a ni financijski uvjeti nam nisu odgovarali. To je njega možda malo uzdrmalo, ali nadam se da ćemo tu situaciju riješiti.

Upitan je i za komentar zašto kapetan nije bio Caktaš, nego Juranović, odnosno znači li to da je Mijo na izlaznim vratima...

- Odluka o kapetanu nema veze s tim da je Caktaš na izlaznim vratima, Caktaš ima igračke kvaltete, karakterno možda nije toliko glasan koliko bi trebao biti igrač Hajduka, došli smo do zaključka da drugi budu kapetani i to je to. Mijo je sinoć odigrao sasvim zadovoljavajuće, ja bih ga pohvalio, kao i ostale igrače.

Još je Bjelanović upitan o poziciji trenera u slučaju neuspjeha protiv Rijeke...

- Prvi put čujem tu informaciju, trener apsolutno ima moju podršku.

Glede novih igrača je kazao:

- S odlascima smo došli u poziciju da možemo odgovorno raditi transfere. Moramo pokušati naći najbolja rješenja.

Uslijedio je upit o Futacsu, Saidu i Filipu...

- Marko je nama ostao u sjećanju kao najbolji strijelac, nažalost desila mu se ozljeda koja ga je dosta vratila unazad. Trener Kopić mu je izašao dosta ususret na proljeće, Futacs trenutno trenira, a trener će odlučiti kada ga staviti. Sigurno je i da on po svojoj konstituciji teže ulazi u formu. Što se Filipa tiče, imamo četiri lijeva beka, a moj stav je da nam alternative budu mladi igrači. Jedan od Filipa i Memolle je previše. Said nije zatražio da ide iz kluba, on je imao problema s dijelom publike, ali i njemu je u interesu da što bolje igra jer jedino mu teren može donijeti nekakvu ponudu.

Kopić je upitan o Tudoru...

- Tudor je svoju minutažu dobio, za Slaviju sam imao jednu, a Steauu drugu ideju igre. Zahtjevi i minutaža mladim igračima se gledaju kako bi Šego i Palaversa dobili priliku, isto tako imamo i igrače koji su bili pred odlaskom, a sad su s nama, gledamo od treninga do treninga da pokušamo ispoštivati sve što nam je bitno - odgovorio je trener Kopić.

Nadopunio ga je Bjelanović:

- Imamo par igrača koji su u zadnjoj godini ugovora i izrazili su želju za promjenom sredine. Jedan od njih je Tudor, a isto je s Futacsem i Memollom. Kad imaš igrače kojemu ističe ugovor, a ne čine razliku, normalno je da ćemo se okrenuti igračima koji nam mogu donijeti nešto više.

Cijelu presicu možete pogledati u priloženom videu...

Vaša reakcija na temu
Pregledaj komentare