Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Joško Šupić Jasmin Huljaj: Pobjeđivanje mi je u krvi, a mi se mjerimo po rezultatima prve momčadi!

Jasmin Huljaj: Pobjeđivanje mi je u krvi, a mi se mjerimo po rezultatima prve momčadi!

Kopić ima ugovor na godinu dana, nemam namjeru to mijenjati. - kazao je Hajdukov predsjednik

Novi predsjednik Hajduka Jasmin Huljaj u prvom obraćanju novinarima je rekao:

- Izuzetna mi je čast preuzeti ovu funkciju, ne samo zato što sam dijete Splita, nego i jer je to jedna od najvažnijih funkcija u državi. Ovo je nastavak moje karijere koja je bila uspješna. Osnovnu školu sam završio u Splitu, Vinko Paić Ožić na Splitu 3, nakon nje Zdravstvena srednja škola, pa Fakultet farmacije i biokemije. Zaposlio sam se u JGL-u, preselio u Rijeku, gdje živim zadnjih 18 godina. Odlučio sam se za nove izazove jer sam osjetio potrebu za nešto dalje. Kao klinac sam navijao i igrao za Hajduk u pionirskom i kadetskom pogonu. Na stadionu Lavčevića sam počeo, generacija Pralije i Marače, za mene je ovo stvarno čast i odgovorna funkcija te vjerujem da ću zaslužiti povjerenje vas i navijača.

Proteklih godina nije bio blizu nogometa...

- Igrao sam rekreativno. Pratim nogomet kao svaki Hrvat, možda malo i više. Škola mi je išla odlično i odlučio se za biznis koji me doveo opet do nogometa.

Upitan je je li u cijelom ovom procesu imao dodira s Našim Hajdukom i Torcidom...

- Jedna je od mojih prednosti što sam proizvod samoga sebe. Nisam ničiji izaslanik, taj integritet ću se truditi sačuvati i u vrijeme rada u Hajduku. Ovdje postoji potreba za izradu dugoročnije strategije, to će biti jedan od prioriteta. Postoje i operativne stvari koje moramo rješavati već nakon ove presice. Mnoge su i dobre stvari započete.

Najavio je i prve korake...

- Prvi sastanak kojega ću imati je sa sportskim direktorom koji će me upoznati sa strategijom i taktikom za prijelazni period. Naš je cilj biti najbolji, ne prosječan. Želimo imati najbolje igrače, a o financijskom dijelu je prerano govoriti.

Upitan je i je li član Hajduka?

- Formalni član nisam jer nije bilo prilike da napravim članstvo, ali sam dušom i tijelom navijač Hajduka.

Potom je kazao da je za sada on jedini član Uprave, ali da ima nekih upražnjenih mjesta, a nije htio komentirati izjavu Ivana Kosa da prvoj momčadi posvećuje samo 10 posto vremena, samo je rekao da mu je čudna...

- Mi se mjerimo po rezultatima prve momčadi. Ako se radi dobro u bazi i Akademiji, onda će doći i rezultati. Neću donositi nagle odluke, razgovarat ću sa svima. Sa sportskim direktorom ću razgovarati, a pridružit ću se čim prije treneru i momčadi, podržati ih na pripremama i prijateljskim susretima koji slijede.

Odnos Hajduk - HNS?

- Ja sam uvijek za dijalog i rješenja. Vjerujem da se nagomilalo dosta problema, iz medija se vidi i da ti odnosi nisu dobri. Ja sam za transparentnost, demokratičnost i ravnopravnost. Ne mislim ništa mijenjati na kratki rok, ali otvoren sam za razgovore. Moj prioritet je da se okrenemo sami sebi, jačamo sebe kao klub, tu ima posla.

Ništa nije htio obećavati...

- Teško je davati bilo kakva obećanja prvi dan. Hajduk uvijek teži vrhunskom rezultatu. Ja ne mogu, niti želim obećavati titule. Vjerujem da će rezultati brzo doći, a ako ga nema sve je onda upitno. Siguran sam da će rezultat doći kroz tri do pet godina. pobjeđivanje mi je u krvi, a vjerujem također sportskom direktoru, treneru i momcima u ekipi. Nekad rezultat nije samo plod vašeg rada nego i drugih okolnosti o kojima sada nećemo.

Potom je kazao da je u firmi JGL radio do 31. prosinca prošle godine, a do 1. travnja je morao biti na dispoziciji. Potom je ušao u dva projekta kao konzultant i zaposlio se u firmi 'Taktika'.

- Vjerujem da će biti pozitivnih pomaka u marketinškom dijelu - dodao je, pa poručio navijačima:

- Neka budu strpljivi, kao i do sada. Podrška nas hrani, daje nam snagu, vjerujem da smo na dobrom putu i da će oni do prepoznati. Prvenstvo će doći, ne bih htio na prvom nastupu davati obećanja. Povjerenje i energija će roditi prije ili kasnije onim što svi želimo i očekujemo.

O statusu trenera je kazao:

- Kopić ima ugovor na godinu dana, nemam namjeru to mijenjati. On ima moje povjerenje na neviđeno.

O svojim primanjima u odnosu na Kosa...

- Ona su primjerena funkciji i odgovornosti, a ne komentiram primanja prethodnika.

Slaven Marasović je potom kazao da je predsjednik izabran na period od četiri godine....

- Ovaj proces je bio značajno bolji od prošlog, 103 kandidata su ukupno konkurirala. Jako smo zadovoljni kao NO s predsjednikom.

Još je zahvalio medijima:

- Hvala svima koji su bili profesionalni i strpljivi u izvještavanju. Time štitite klub, kandidate i buduće procese.

Vaša reakcija na temu