Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Ivica Čavka Joan Carrillo: Ponosan sam što sam došao u najveći hrvatski klub, pratim Hajduk još od ljeta

Joan Carrillo: Ponosan sam što sam došao u najveći hrvatski klub, pratim Hajduk još od ljeta

Idemo u nove pobjede s novim trenerom - rekao je predsjednik Hajduka Ivan Kos

Hajduk je predstavio novog trenera Joana Carrilla, a prvi je riječ uzeo predsjednik Ivan Kos:

- Okupili smo se zbog predstavljanja novog trenera, ali kratko bih se osvrnuo na prethodni period. Kratko rečeno, bio je turbulentan, stresan i neuspješan, ne bježimo od toga. Hvala Pušniku na suradnji i profesionalnosti, hvala i puno sreće daljnjem radu. Ne krećemo od nule, puno stvari je do sada napravljeno. Krećemo u nove pobjede s novim trenmerom kojega će vam predstaviti sportski direktor Mario Branco.

Potom je riječ uzeo Portugalac:

- Želim dobrodošlicu novom treneru. Nismo ovo planirali prije zimske pauze, ali nakon ispadanja iz Kupa smo se za promjenu na klupi odlučili ranije. Hrabro je Carrillo prihvatio da odmah preuzme momčad, a ne tijekom zimske pauze. On dobro poznaje i ligu i igrače. Počeo je karijeru u Espanyolu, takav nam je profil trenera trebao i želim mu dobrodošlicu. Bio je prvak u Mađarskoj s manjim klubom, on nije tip trenera koji će vas oduševiti na presici poznavanjem jezika, ali oduševit će vas kvalitetom.

Carrillove prve riječi bile su:

- Ponosan sam što sam došao u ovakav klub, najveći u Hrvatskoj. Ovo je odlična prilika za moju karijeru, znam kolika je važnost navijača za klub, značaj Torcide. Na ljeto sam već pričao sa sportskim direktorom Brancom i od tada pratim momčad, igrače i hrvatsku ligu. Poznajem sve igrače Hajduka i znam da imaju kvalitet koji je važan za budući rad.

Potom je Kos kazao da će trener dovesti dva pomoćnika u koje ima povjerenja. Jedan od njih razumije i hrvatski.

Branco je upitan znači li njegov ljetni razgovor sa Carrillom da je već tada znao da su pogriješili s izborom Pušnika.

- Ne. Ne žalim za takvom odlukom, tada su bile drugačije okolnosti. Nisam osoba koja žali nakon donesenih odluka - kazao je Branco.

Carrillo se još davno ranije spominjao kao jedna od opcija za Hajduk.

- Nije istina da sam prethodno razgovarao, tek ovo ljeto sam imao prvi razgovor s Mariom Brancom.

Kos je potom objasnio zašto baš Carrillo:

- Što se tiče trenera, pitao sam ga što on očekuje jer je rekao da prati momčad, rekao je da je ovdje došao pobjeđivati. To nam je bio jedan od razloga zašto su ga odabrali. Normalno da se ne možemo obvezivati odmah na titulu. Što se tiče troškova trenera, za stručni stožer uvijek postoji određeni budžet i on je sada jednak onome što je bilo do sada.
Carrillo je potom kazao da ne razmišlja o prošlosti, nego samo o sadašnjosti i budućnosti. Voli raditi s mladim igračima...

- Ovi u Hajduku su mladi i kvalitetni, samo nam treba vremena da bismo ispunili sve ciljeve.

Na pitanje što će biti u sljedećem prijelaznom roku Mario Branco je kazao:

- Prvi izbor nam je da vidimo što imamo u B timu i Akademiji. O tome koga ćemo prodati ovisi i to koga ćemo dovesti.

Zatim je rekao da Carrillo ima ugovor do kraja sezone plus opciju produljenja još jednu sezonu.

Carrillo je na kraju zaključio:

- Bio sam ovdje prije osam godina i gledao utakmicu protiv Dinama. Volim Split. Što se aktualnog stanja tiče, gledao sam utakmicu protiv Slaven Belupa. Mogli smo i pobijediti, a i remizirati, ali Futacs nije realizirao penal. No, ne želim razmišljati o prošlosti, već o dvije utakmice koje nas čekaju. Cibalia nije u dobroj poziciji, ali znam da će to biti teška utakmica na teškom terenu. Znam i da svi protiv Hajduka igraju, ne na sto posto, nego i na dvjesto posto. Ovaj tjedan ću cijelu energiju usmjeriti na to da osvojimo dvije pobjede, odnosno svih šest bodova do kraja ovog dijela.

RANIJE OBJAVLJENO:

Joan Carrillo je novi Hajdukov trener, službeno je objavio klub s Poljuda. Rođen je 8. rujna 1968. godine, posljednji klub kojeg je vodio bila je španjolska Almeria. Prethodno je bio trener Videotona s kojim je uvjerljivo osvojio mađarsko prvenstvo 2015. godine. Trenersku karijeru započeo je u omladinskoj školi Espanyola gdje je poslije radio kao pomoćni trener Mauriciju Pochettinu, sadašnjem treneru Tottenhama. Kao pomoćni trener radio je i u Videotonu kojeg je kasnije i samostalno preuzeo.

Carrillo se aktivno bavio nogometom, a nastupao je za Gironu, Andorru, Espanyol B, Poli Ejido,  Palamos i Vilassar Mar.

Trener Carrillo momčad preuzima danas i premijerni nastup imat će već u subotu u 15 sati u Vinkovcima protiv Cibalije.

Vaša reakcija na temu