Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Robert Matić / hajduk.hr Josip Radošević: Osjećam se kao da sam tu cijelo vrijeme

Josip Radošević: Osjećam se kao da sam tu cijelo vrijeme

Možda bi financijski bolje prošao da sam odabrao neku drugu ponudu, ali odabir je pao na Hrvatsku i Hajduk

Josip Radošević će od sljedeće sezone opet nositi dres Hajduka, a danas je izašao pred novinare...

- Osjećam se kao da sam tu cijelo vrijeme, kao da nikad nisam ni otišao. Ima dosta poznatih lica, istina u vizualnom smislu su se unutar stadiona neke stvari promijenile. Evo sreo sam danas i Stipicu - započeo je Radošević, pa nastavio:

- Jako sam zadovoljan, četiri i pol godine sam stariji, iskusniji i zreliji. Život mi se promijenio, imam familiju, dijete mi je na putu. Odluka o povratku je bila zajednička supruge Ružice i mene, vidio sam pozitivnu priču u razgovoru s ljudima iz Hajduka, vidio sam sebe u tim planovima. Vjerujem da je ovo stepenica više u mom nogometnom životu. Radili smo na ovome neko duže vrijeme, priča je bila pozitivna, zadovoljan sam sa svima.

Nakon sezona u Italiji, Rijeci, Španjolskoj i Austriji, činilo se gotovo pa nemoguće da će opet obući bijeli dres...

- Bilo je unosnijih ponuda, jako je dobra sezona iza mene. Možda bi financijski bolje prošao da sam odabrao neku drugu ponudu, ali odabir je pao na Hrvatsku i Hajduk. Svih ovih godina Španjolska je ostavila najjači dojam, oni guštaju na specifičan način. U Red Bull Salzburgu sam igrao Europsku ligu, a nadam se da ću i s Hajdukom do tamo. Imamo kvalitetnu momčad i mislim da je to realno.

Možeš li opet do dresa reprezentacije?

- Ja se ne želim nametati preko medija, ja ću guštati u svakom treningu i utakmici pa što bude. Želja mi je biti dio toga, ali u ovom trenutku ću se koncentrirati na klub. Zna se koje su kvalitete igrača i mislim da Hrvatska može do Rusije.

Njegov prvi potpis ugovora s Hajdukom nije prošao bez problema...

- Mišo Krstičević je imao veliku ulogu u cijeloj priči, trenirao me kroz juniore, imali smo otvoren razgovor, on je odigrao jednu od ključnih uloga da potpišem ugovor.

Otišao je iz Hajduka kako bi pomogao klubu da preživi...

- U tom trenutku nije bilo puno izbora, govorili su mi ako ne odem da će biti jako teško za klub. Prihvatio sam taj protiv u Napoli i vjerujem da me taj iskorak ojačao.

Njegov odlazak u Rijeku nije dobro prošao kod navijača Hajduka.

- Kad sam odlazio u Rijeku, nisam imao puno izbora, klubovi su se dogovorili. Čestitam im na osvojenoj duploj kruni. Prvenstvo je bilo zanimljivo. Imao sam s Kekom korektan odnos, s nogometne strane je dobar.

Kakvu reakciju navijača očekuje sada?

- Zna se što je Torcida, ne samo u Hrvatskoj nego u svijetu, slični su Napolijevim navijačima. Ne bojim se reakcije navijača, bio sam u Hajduku 10-11 godina, prošao sam težak put, morao sam i otići iz kluba zbog 3 milijuna eura, da bi Hajduk bio spašen. Sada je bilo i dobrih i loših reakcija od nekih ljudi koje znam.

Često je spominjao vjeru kao važan oslonac u životu...

- Vjera mi je oslonac u životu, treba prihvatiti stvari kakve jesu. Kod sportaša je pritisak velik, vjera pomaže u tome.

- Ostavio mi je najjači dojam Messi, njegov talent je nevjerojatan, oduševio me. Od igrača s kojima sam igrao, oduševio me Cavani. Čovjek ulaže u sebe, radi, željan je uspjeha.

Na koncu je zaključio:

- Radim s Ivom Katušićem, uz mene je fizioterapeut Tomislav Buljan. Zahvalio bih se i svim ljudima koji su sudjelovali u ovom mom dolasku. Puno je pozitivne želje, tu sam odrastao, klub je napravio igrača od mene. Veselim se novim nastupima, ali na prvom mjestu je odmor. I da, ne žuri mi se opet otići iz Splita...

Vaša reakcija na temu