Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
JURE IVANKOVIĆ: Lista ozlijeđenih je poduža, Perišić ide s nama na put!

JURE IVANKOVIĆ: Lista ozlijeđenih je poduža, Perišić ide s nama na put!

'Ne bih se bavio kalkulacijama'

Nakon pet uzastopnih poraza pred Hajdukom je novi ispit. U 31. kolu SuperSport HNL-a 'bijeli' u subotu (19.10 sati) gostuju u Koprivnici. Protivnik je Slaven Belupo, trenutno osmoplasirana momčad lige.

- Cilj nam je da prekinemo ovu negativnu seriju. Igrači pokazuju ogromnu želju da to učine. Nadam se da će utakmici ići tijekom kako i planiramo i da ćemo se nametnuti - rekao je trener Hajduka Jure Ivanković, a zatim dodao:

- Dosta igrača se nakon utakmica žali na teren u Koprivnici. Vjerojatno je dotrajao. Lista ozlijeđenih igrača je poduža. Što se tiče Ivana Perišića, on ide na put pa ćemo vidjeti na licu mjesta. 

Kako do kraja sezone?

- Ne bih se bavio kalkulacijama. U mislima nam je samo utakmica u Koprivnici, da pokažemo gard, karakter, odigramo pravu pragmatičnu utakmicu. Kada je Hajduk dobar, onda mu svaki teren odgovara. 

Hoćete li pružiti priliku mladim igračima?

- Nije lako izaći iz krize. Prva utakmica je idealna prilika da se stabiliziramo i da sezonu završimo dostojanstveno. Šimun Hrgović neće biti s nama u Koprivnici, ozlijedio je zglob. Priključili smo Skoku i Petrašila, idu s nama na put. Vidjet ćemo hoće li biti prostora da dobiju šansu.

Kakav je cilj postavljen pred vas do kraja sezone?

- Cilj je da se momčad stabilizira, rezultatski, ali isto tako i da se vidi na koje igrače se može računati za iduću sezonu. Ovaj prijelazni dio je nezgodan, na meni je da radim svoj posao i da određujem igrače koje će igrati, a to su oni za koje mislim da će Hajduku donijeti pobjedu.

Može li momčad biti opuštenija s obzirom da neće biti prazne tribine?

- Atmosfera na utakmici kada su prisutni navijači daje igračima dodatan motiv.

Postoji li mogućnost da zaigrate s trojicom nazad i u kakvom je stanju Moufi?

- Vratio se u četvrtak na trening. Nećemo otkrivati karte, postoji mogućnost da promijenimo stil igre. 

Kakav je Belupo, i oni su nedavno promijenili trenera?

- Dosta su čvrsti, pragmatični. Utakmice koje su gubili nisu gubili velikom razlikom. Protiv Rudeša su pobijedili, iako je moglo otići i u drugom smjeru. Svaka utakmica u Koprivnici kada gostuje Hajduk ili netko od klubova iz vrha je teška. Vjerujem da ćemo stvoriti dovoljno akcija i da ćemo poentirati. 

Čujete li se s Karoglanom i brani li Buljan?

- Čujemo se, branit će Buljan - zaključio je Ivanković. 

Vaša reakcija na temu