Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Juventus minimalno svladao Atalantu i osvojio Coppa Italiju

Juventus minimalno svladao Atalantu i osvojio Coppa Italiju

Mario Pašalić igrao je do 59. minute

U finalu Coppa Italije Juventus je na Stadio Olimpicu svladao Atalantu 1:0.

Jedini pogodak na utakmici vidjeli smo već u 4. minuti. Andrea Cambiaso poslao je preciznu dugu loptu za Dušana Vlahovića, koji se lukavo ušuljao iza posljednje linije Atalante i spretno matirao vratara Marca Carnesecchija

Poslije toga Atalanta je bila aktivna, svim je snagama pokušavala ugroziti vrata Mattije Perina, ali 'stara dama' se čvrsto, iskusno i disciplinirano branila te s lakoćom otklanjala protivničke napade.

U 72. minuti susreta Vlahović je postigao još jedan pogodak, ali glavni sudac Fabio Maresca je poslije konzultacija s VAR sobom ustanovio kako je srpski napadač bio u nedozvoljenoj poziciji.

U posljednjih dvadesetak minuta Atalanta nije imala što izgubiti te je gotovo sa svim igračima dolazila u posljednjoj trećinu. Imali su nekoliko izglednih prilika, ali Juventus se nastavio kvalitetno braniti, a u nekoliko navrata su iz kontranapada ozbiljno ugrozili Carnesecchijeva vrata. U konačnici je 'stara dama' zasluženo održala stečenu prednost te po petnaesti put osvojila Coppa Italiju.

Treba napomenuti kako je bivši igrač Hajduka te hrvatski reprezentativac Mario Pašalić igrao do 59. minute utakmice. 

Atalanta je poslije petog izgubljenog finala i dalje ostala na samo jednom osvojenom kupu, i to iz davne 1963. godine. Momčad iz Bergama sada se fokusira na finale Europske lige u kojem će pokušati pomrsiti planove dominantnom Bayer Leverkusenu te osvojiti prvi trofej u eri Gian Piera Gasperinija.

Vaša reakcija na temu