Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Ivica Čavka Karlo Letica: Hvala izborniku Milinu, Japan je nešto najljepše što mi se dogodilo

Karlo Letica: Hvala izborniku Milinu, Japan je nešto najljepše što mi se dogodilo

Hajdukov jedini predstavnik u U-19 reprezentaciji protiv Engleske je bio vratar koji je trenutno na posudbi u Vala

Hrvatska U-19 reprezentacija nedavno je odigrala 1:1 protiv Engleske, a za momčad Ferde Milina nastupio je samo jedan hajdukovac - vratar Karlo Letica. Na službenoj stranici Saveza pored njegova imena će pisati Val, ali...

- Ja sam vratar Hajduka na posudbi u Vala. Na Poljudu svaki dan osim petka imam vratarske treninge s Vladimirom Balićem, dok me u klubu vježba trener Čović. Val je dobra ekipa, nakon dva kola imamo dvije pobjede i nadam se da ćemo se i dalje zadržati u vrhu - kazao nam je uvodno Letica.

On je rođen 11. veljače 1997. godine, a prve korake napravio je u Omišu...

- Tamo sam tri godine trenirao, a onda smo na Splitovom igralištu igrali protiv Hajduka na pola terena. Dobro sam branio i pozvali su me da dođem trenirati na Poljud, što sam i napravio.

Dakle, od mlađih pionira branio je u generaciji Vlašića i Balića, gdje su s njim radili Hajdukovi stručnjaci.

- Na golu smo se mijenjali Ljubić i ja. Trenirali su me Miljenko Bikić, Zoran Varvodić, Tonći Gabrić i Vladimir Balić, kojega sam već spomenuo. Ostao sam na Poljudu sve do prošle zime, kada sam otišao na posudbu u Mosora. Bio je to pun pogodak.

Zanimalo nas je zašto je odlazak u Žrnovnicu bio prava stvar...

- Seniorski nogomet je nešto sasvim drugo. Sad više ne igraš protiv igrača koji su tvoja generacija, napadači su puno opasniji, iskusniji. Uistinu mislim da je to za mene bila najbolja stvar koja mi se dogodila.

Danas to izgleda uistinu tako jer se Letica, koji u Hajduku ipak nije bio 'razvikan', obranama u ovom trećeligašu izborio za pozornost, odnosno poziv izbornika U-19 reprezentacije Ferde Milina. Ušao je tamo 'na mala vrata', a vrlo brzo je postao nezamjenjiv.

- Dobio sam poziv za turnir u Japanu i tamo branio najbolje u karijeri. Osvojili smo turnir, protiv Šizuoke odigrali 0:0, gdje smo pobijedili na jedanaesterce, svladali Španjolsku sa 2:1, te Japan istim rezultatom. Meni je to bilo super iskustvo, nešto najljepše što mi se dogodilo. Hvala izborniku Milinu na ukazanoj prilici, mislim da sam pristupom i obranama opravdao povjerenje. Bio sam prezadovoljan svojim obranama.

I naravno da je nakon toga bio 'jedinica' i protiv Engleske, gdje je Hrvatska remizirala. No, prave stvari tek dolaze, čekaju ih kvalifikacije za Euro...

- Imamo dobre igrače, ali najvažnije da smo momčad, klapa. Mislim da bi bilo realno da izborimo plasman na Europsko prvenstvo.

Letica dodaje da mu se najviše sviđa kako brani vratar Begović, ističe veliku podršku obitelji, te želi spomenuti i Luku Vučka, za kojega kaže da mu je puno pomogao. Nas je zanimalo kako on vidi perspektivu u Hajduku, njegovi vršnjaci Vlašić i Balić odavna su prvotimci...

- S vratarima je to puno teže jer može braniti smo jedan. Sve je na Hajduku. Ja tamo imam ugovor i oni će odlučiti što sa mnom. Za sada sam sretan što je sve ispalo ovako dobro, kako u U-19 reprezenrtaciji, tako i u prvim nastupima u seniorskom nogometu.


Vaša reakcija na temu