Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
VIDEO: Klub bivšeg Hajdukova sportskog direktora nakon 34 godine postao prvak Grčke!

VIDEO: Klub bivšeg Hajdukova sportskog direktora nakon 34 godine postao prvak Grčke!

Posljednji prvak izvan glavnog grčkog grada bila je Larissa 1988. godine

Solun će večeras gorjeti! Nakon 34 godine čekanja PAOK je postao prvak Grčke! Pobjedom protiv Levadiakosa (5:0) na krcatoj Tumbi, PAOK je osvojio treću titulu grčkog prvaka. Nakon više od 30 godina titula se dijeli izvan Atene. Posljednji prvak van glavnog grčkog grada bila je Larissa 1988. Od tada pa do danas uslijedila je dominacija AEK-a, Panathinaikosa, te potom Olympiakosa koji je od 1997. osvojio 19 od ukupno 21 titule!

Nakon dolaska ruskog biznismena Ivana Savvidisa 2012. PAOK je iz godine u godinu rastao. Prije tri i pol godine na klupi je bio i Igor Tudor, no zadržao se nekoliko mjeseci. Savvidis je iz godine u godinu mijenjao trenere, dovodio nove igrače, a dobitna formula složena je prošlog ljeta. Nakon što je prošle sezone u odlučujućem susretu protiv AEK-a zbog sudačkih odluka ušetao u teren s pištoljem zaradio je suspenziju. Titulu je uzeo AEK, no ove sezone sve se poklopilo.

Od samog početka bili su dominantni, a nije ih uzdrmalo ni ispadanje od Benfice u kvalifikacijama za Ligu prvaka. Trener koji se upisao zlatnim slovima u povijest PAOK-a je Rumunj Razvan Lucescu. On je u PAOK stigao u ljeto 2017. i na koncu uspio doći do povijesne titule. Dio PAOK-ove priče je i bivši sportski direktor Hajduka Mario Branco. Portugalac je u Solun stigao prošlog ljeta i ima funkciju 'direktora za razvoj'.

Vaša reakcija na temu